Libresse start met awardwinnende campagne Red.fit in Nederland
01-09-2016 11:15:46 | Door: Katja Brokke | hits: 2646 | Tags:

Geschaafde knieën, bloedneuzen en kapot gedanste tenen. Het zijn geen lieflijke beelden in de nieuwe video van Libresse: Blood. De video, die eindigt met de tekst no blood should hold us back, vormt de aftrap van de Libressecampagne Red.fit. Hiermee maakt Libresse een van de laatste taboes in de sportwereld bespreekbaar: sporten tijdens je menstruatie. Centraal in de campagne staat de lancering van het online platform Red.fit. Hier vind je alle informatie over de invloed van menstruatie op sportprestaties en tips van experts over hoe je de maandelijkse cyclus fit doorkomt.

Geen blauwe inkt maar echt bloed

De spraakmakende video won deze zomer een Gouden Leeuw tijdens het reclamefestival in Cannes. De lancering van het Red.fit-platform in het Verenigd Koninkrijk deed daar al stof doen opwaaien in de media.

Marian Bron, marketingmanager van Libresse: "De campagne wijkt af van de voorzichtige benadering. Dus geen blauwe inkt meer, maar echt bloed. Dat is nodig om het onderwerp bespreekbaar te maken. Veel vrouwen zitten met vragen. Je maandelijkse cyclus bestaat uit verschillende fases en in elke fase kun je zelf invloed uitoefenen op je hormoonhuishouding en daarmee op je klachten, bijvoorbeeld door het aanpassen van je voeding en beweging. Bankhangen is vaak niet de beste optie."

Red.fit bestaat naast de spraakmakende video ook uit de lancering van het platform www.libresse.nl/redfit waarmee Libresse de vrouwen voorziet van (onderzoeks-) informatie binnen het domein sport en menstruatie. Aan het platform werken experts mee zoals sportwetenschappers, sportpsychologen en voedingsdeskundigen. 

Credits:

Verantwoordelijk SCA: Marian Bron | Reclamebureau: AMV BBDO | Creatie: Jones + Tino | Mediabureau: ZenithOptimedia | Fotografie: Adam Hinton 

www.libresse.nl/redfit

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie