Lieke Martens meest populaire Nederlands Elftal-speler op social media
08-08-2017 12:57:50 | Door: | hits: 3715 | Tags:

Lieke Martens is online de meest populaire speelster van het Nederlands Elftal. De aanvalster van FC Barcelona blijft sluitpost Sari van Veenendaal op een haar na voor. Dit blijkt uit een analyse van Meltwater. Het bureau onderzocht hoe vaak de namen van de speelsters tijdens het Europees Kampioenschap werden genoemd in Nederlandstalige berichten op social media.

Martens werd in 16,56 procent van de berichten genoemd. Na Van Veendendaal en Martens completeren Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema de top vijf. Wat opvalt is dat Anouk Dekker haar basisplaats op social media moet afstaan aan Kelly Zeeman. Laatstgenoemde werd fanatiek aangemoedigd door haar fans op Marken, haar thuishaven, wat haar één van de elf populairste Leeuwinnen maakte.

Foppe de Haan

Er is ook gekeken naar welke coach tijdens het toernooi het meeste wordt genoemd in de online berichtgeving. Bondscoach Sarina Glotzbach-Wiegman is het met 60,4 procent de logische koploper op de bank. De 74-jarige assistent-bondscoach Foppe de Haan wordt in 39,11 procent van de berichten genoemd. De andere assistent, Arjan Veurink, pakt de rest van de stemmen. De Haan werd vooral geroemd vanwege het feit dat hij gisteren al zijn derde Europese titel veroverde. Sarina Glotzbach-Wiegman werd door haar fans zelfs al genomineerd als coach van het jaar.

www.meltwater.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie