Linkedin start met dagelijkse nieuwsupdates
15-08-2019 16:39:00 | Door: David de Jong | hits: 4700 | Tags:

LinkedIn is met dagelijkse Nederlandse nieuwsupdates gestart. Daarvoor heeft LinkedIn twee Nederlandse redacteuren aangenomen. Er zijn inmiddels meer dan 65 redacteuren wereldwijd actief voor LinkedIn in talloze talen. LinkedIn telt wereldwijd 645 miljoen leden en richt zich daarbij op werk en carrière.

Dagelijks worden miljoenen posts, video’s en artikelen gepubliceerd op de LinkedIn-feed. LinkedIn ziet een recordhoogte van de hoeveelheid interactie op de feed.

Jolanda Heunen en Pieter Cranenbroek: "Wij gaan professionals helpen met deze dagelijkse stroom van content door zorgvuldig het meest relevante nieuws en waardevolle inzichten voor hen te selecteren. Dit doen we door originele verhalen te maken, content die gedeeld wordt op het platform te redigeren en leden aan te moedigen om inhoudelijke conversaties te beginnen."

LinkedIn telt in Nederland op dit moment 8 miljoen leden. Het nieuwe redactionele team is verantwoordelijk voor LinkedIn Nieuwsflitsen, waarmee Nederlandstalige leden in een oogopslag het belangrijkste nieuws en de meningen van die dag te zien krijgen. De nieuwsupdate is gestart op 7 augustus en wordt uitgerold naar leden die voor LinkedIn de Nederlandse taal hebben ingesteld.

Sandrine Chauvin, EMEA Managing Editor bij LinkedIn: "Nederlandse leden behoren tot de meest actieve leden op het platform en Nederland is daarom na Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een logische stap voor onze redactionele uitbreiding. Onze redactie en de content die zij creëren spelen een belangrijke rol om leden verder te helpen in de veranderende arbeidsmarkt en wegwijs te maken in de turbulente economie. We zijn dan ook overtuigd dat onze Nederlandse leden hier profijt van hebben.”

www.linkedin.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie