Logitech komt met Logitech Swytch
05-08-2020 15:37:17 | Door: David de Jong | hits: 7733 | Tags:

Logitech heeft aangekondigd met de zogeheten Logitech Swytch te komen waarmee gebruikers in staat zijn meetings bij te wonen vanaf een laptop onafhankelijk van vooraf geinstalleerde videoconferencing-systemen in de ruimte.

Door gebruik te maken van een enkele USB(C) aansluiting op de laptop kan de gebruiker de beschikking krijgen over de conferenceoplossing (bijvoorbeeld MeetUp of Rally) en tegelijkertijd het beeld van de laptop op het presentatiescherm laten zien. Het systeem is onder meer compatible met Microsot Teams Rooms en Zoom Rooms.

Scott Wharton, vice president en general manager van Logitech Video Collaboration: "De meeste videocollaboratie-oplossingen zijn geweldig en zetten stappen in het vereenvoudigen van gebruik, maar het is vaak lastig om tot meetings toe te treden met elke gewenste videodienst. Om video alomvattend te kunnen maken moet het bijwonen van video calls via verschillende platformen net zo eenvoudig worden als het plegen van een belletje. Met Swytch gaan we nog een stap verder en veranderen we iedere ruimte in een meetingruimte en creëren we een naadloze ervaring waar iedereen van kan genieten, onafhankelijk van de geïnstalleerde software."

Logitech Swytch, maakt gebruik van één kabel, de Swytch USB-connector, waarmee de laptop gelijk klaar is om meetings te runnen met ieder videoconferencing platform, webinar of streaming software.

Daarnaast biedt Logitech Swytch verschillende functies die de videoconference-ervaring verbeteren, waaronder:  Bring your own meeting waarmee een laptop kan worden verbonden met een beeldscherm, camera en audio-apparaturen via andere services, de Swytch laadt laptops ook op en lever tot 60 Watt aan kracht.

Logitech Swytch is in de loop van augustus 2020 beschikbaar vanaf 999 euro.  

www.logitech.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie