M2mobi vernieuwt ANWB Wegenwacht-app
07-03-2017 11:42:22 | Door: | hits: 3515 | Tags:

ANBW heeft M2mobi gevraagd om de Wegenwacht-app in een nieuw jasje te steken en te optimaliseren.

Met de app kun je als ANWB-lid begeleid worden bij je probleem langs de weg en in contact komen met de wegenwacht. Zo wordt vastgesteld wat het probleem met je voertuig is en op welke locatie je je bevindt. Aan de hand van je locatie (sta je aan de kant van de snelweg of in de bebouwde kom) bekijkt de app wat de volgende stappen zijn die je moet ondernemen. 

Het uitgangspunt bij de verbetering is dat de nieuwe app persoonlijker en relevanter moet worden. Om dit waar te kunnen maken en om technisch weer helemaal up to date te zijn, moest de app opnieuw ontwikkeld worden. Hierbij is gebruik gemaakt van de nieuwste tooling, technieken en werkwijzen. M2mobi is samen met de ANWB een agile-ontwikkeling aangegaan waarbij ze met een hybride M2mobi & ANWB scrumteam dit project in korte tijd gerealiseerd hebben.

Belangrijk bij het ontwikkelen van de nieuwe apps, is dat deze modulair opgebouwd zijn. Zo is er onder andere een styleguide ontwikkeld, die als module in verschillende apps gebruikt kan worden. Hierdoor is er binnen alle apps een consistente huisstijl. Ook is ANWB zelf bezig met een nieuwe server toplaag waarmee een eenduidig platform wordt gerealiseerd. Hierdoor ontstaat meer controle over het netwerk API-verkeer van de verschillende ANWB applicaties en inzicht in het gebruik hiervan. Dit zorgt voor een verbetering in de aansluiting van deze applicaties mede door een grotere mate van flexibiliteit bij het gebruiken van thirdpartyoplossingen. Ook worden specifiek mobile oplossingen via dit platform gerealiseerd, onder andere door push notificaties.

www.m2mobi.com
www.anwb.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie