MGL en L1 beëindigen samenwerking 1Limburg
01-02-2017 07:39:00 | Door: Arjen Westra | hits: 5807 | Tags:

De Limburger stapt uit het digitale samenwerkingsproject 1Limburg. Haar samenwerkingspartner L1, de publieke omroep in Limburg, gaat zelfstandig verder met het nieuwsplatform (web en app).
 
Media Groep Limburg (MGL), de uitgever van De Limburger, wil vanaf 1 februari 2017 inzetten op de verdere ontwikkeling en groei van haar eigen merken. De nieuwsapp en website van De Limburger maken daar deel van uit.

De beslissing om geen deel meer uit te maken van 1Limburg, is lastig geweest voor MGL. Als onderdeel van de samenwerking plaatsen MGL en L1 het Limburgse nieuws exclusief op digitaal platform 1Limburg sinds september 2014.

Omdat De Limburger grotere digitale ambities heeft met haar eigen nieuwsapp en website, ging de samenwerking knellen. Dat neemt niet weg dat MGL naar tevredenheid met L1 heeft samengewerkt en positief terugkijkt op 1Limburg.

“We zijn er trots op wat we samen met L1 hebben neergezet, maar voor de digitale toekomst van De Limburger is het cruciaal dat we onze eigen digitale platformen in hoog tempo verder ontwikkelen”, aldus Marc Vangeel, algemeen directeur van MGL. “Daarom hebben we besloten uit 1Limburg te stappen.”

1Limburg is in nauwelijks twee jaar tijd uitgegroeid tot een van de best bekeken regionale nieuwssites van Nederland, met inmiddels meer dan 10 miljoen bezoeken per maand (web en app). De app is meer dan 200.000 keer gedownload. Het aantal dagelijkse gebruikers ligt boven de 180.000.

L1 had de samenwerking graag voortgezet, juist nu de (provinciale) overheid publiek-privaat samenwerken in de media stimuleert. Rob Stevens, algemeen directeur van L1: “Samenwerking past bij de huidige tijd en daar wordt op de eerste plaats de consument beter van. Je ziet dan ook steeds vaker dat media inhoud delen. 1Limburg is een succesvol voorbeeld. 1Limburg heeft de ambitie om de best bekeken nieuwssite van Limburg te blijven.” De redactie van 1Limburg blijft ook na het afhaken van De Limburger op volle sterkte.

www.limburger.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie