MWM2 onderzoekt populairste onderwerpen op social media
14-12-2016 13:28:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3764 | Tags:

Vorige week publiceerde Twitter het overzicht van trending topics van het afgelopen jaar. Nederlands populairste onderwerpen op Twitter waren #Brexit, gevolgd door #vacature en #Rio2016. Maar wat waren de populairste onderwerpen als je ook andere social media zoals Facebook, Instagram, blogs, forums en reacties op nieuwsberichten erbij betrekt? Marktonderzoekbureau MWM2 zocht het uit en concludeert dat op alle social media Donald Trump het wint van de Brexit.

Met ruim 1 miljoen berichten was Donald Trump het populairste nieuwsonderwerp, gevolgd door Brexit (545.000 berichten) en De Wereld Draait Door (412.200). Waar Max Verstappen in de top 10 van Twitter nog ontbrak, neemt hij in dit overzicht de vierde plaats in.

Sentiment

MWM2 zocht niet alleen uit in welke mate er op social media over nieuwsonderwerpen gesproken werd, maar ook met welk sentiment. De uitkomsten van dat onderzoek laten een ander beeld zien. Koningsdag 2016 werd het positiefst besproken, gevolgd door TeamNL en Rio2016.
Donald Trump haalt in dit overzicht wederom de eerste plaats, maar dan als onderwerp dat het negatiefst besproken werd. Ook de berichtgeving over Zwarte Pieten (tweede plaats) en de Brexit was overwegend negatief.

Kinderen en voetbal

Hoewel actuele onderwerpen vaak domineren, praten we over het gehele jaar genomen het vaakst over voetbal en kinderen. Met ruim 3,7 miljoen berichten overstijgt het onderwerp kinderen Donald Trump ruimschoots.  

www.mwm2.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie