Margriet start vriendinnenplatform
26-06-2017 09:47:00 | Door: Katja Brokke | hits: 1853 | Tags:

Margriet lanceert het platform Margriet Vriendinnen, een online omgeving waar het vinden van vriendschappen centraal staat. Uit het Vriendschapsonderzoek van Margriet blijkt dat vrouwen ervan overtuigd zijn dat vriendschap gelukkiger maakt. Margriet faciliteert met Margriet Vriendinnen als eerste merk een online platform waar vrouwen op een laagdrempelige manier vriendschappen kunnen sluiten en onderhouden.

Ongeveer drie jaar geleden richtte Margriet als test een besloten Facebook community op: Margriet Vriendinnen. Binnen zeer korte tijd waren er vierduizend actieve leden.

Hélène Delhaas, adjunct hoofdredacteur van Margriet: “Een van de vrouwen die zich hadden aangemeld bij de community gaf aan dat ze met Kerst alleen zou zijn. Daarop kwamen tientallen reacties van andere communityleden die haar spontaan uitnodigden bij hen aan tafel. Met Kerst hoort niemand alleen te zijn, vonden ze. Deze betrokkenheid is zo typisch voor het merk Margriet en de Margrietvrouw. Vriendinnen maken een belangrijk onderdeel uit van haar leven. Uit ons Vriendschapsonderzoek blijkt dat 74 procent van de respondenten zich zonder vriendinnen eenzaam voelt. Het sluiten van nieuwe vriendschappen vindt 43 procent van de vrouwen moeilijk.Dit alles heeft Margriet ertoe aangezet om, als eerste merk in Nederland, een online platform te ontwikkelen: Margriet Vriendinnen.”

Vriendinnen in de buurt

Margriet Vriendinnen biedt vrouwen de mogelijkheid om online gratis, gemakkelijk en laagdrempelig nieuwe vriendinnen te ontmoeten bij hen in de buurt. Het is een plek om vriendschap te sluiten met vrouwen met dezelfde interesses, via interessegroepen en activiteiten. Zo zijn er de groepen 023Eetclub, Wandelvriendinnen West Achterhoek, Brabantse gezelligheid en Vriendinnen groep Rotterdam. 

www.margrietvriendinnen.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie