Mediahuis meldt definitieve overname belang Delta Lloyd in TMG
26-02-2017 22:55:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 4213 | Tags:

Mediahuis maakt bekend dat het haar recht heeft uitgeoefend om tot levering van de aandelen van Delta Lloyd in TMG te komen. Het aandelenbelang van 11,24 procent dat Delta Lloyd in TMG houdt zal aan Mediahuis worden geleverd. De eerder gesloten overeenkomst wordt zo definitief uitgevoerd.

Samen met de aangekochte aandelen van Navitas heeft Mediahuis nu 17,94 procent van de aandelen TMG verworven. Mediahuis en VP Exploitatie hebben absolute zekerheid over 59,24 procent van de aandelen TMG.

Onder de op 8 februari jl. aangekondigde overeenkomst levert Delta Lloyd haar aandelen TMG aan Mediahuis voor een prijs van 5,25 euro per aandeel TMG. In het geval Mediahuis en VP Exploitatie een bod op de aandelen TMG tegen een hogere prijs gestanddoen, krijgt Delta Lloyd alsnog het verschil tussen de biedprijs en voornoemd bedrag voor de door haar geleverde aandelen. Op 19 februari jl. hebben Mediahuis en VP Exploitatie aangekondigd na afronding van de due diligence en gesprekken met de onderneming de indicatieve niet-bindende prijs naar 5,90 euro per aandeel TMG te verhogen.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Mediahuis is een van de grootste mediabedrijven in België en Nederland. De groep is uitgever van nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, NRC Handelsblad en nrc.next.  Daarnaast exploiteert het bedrijf belangrijke classifieds-platformen als Hebbes, Jobat, Zimmo en Vroom en het ondernemersplatform Made in.

www.mediahuis.be
www.nrcmedia.nl


Lees ook:

Mediahuis en VP Exploitatie verhogen bod op TMG van 5,25 naar 5,90 euro - zelfde bod als John de Mol

Mediahuis boekt in 2016 11 procent hogere winst, NRC Media groeit mee

Mediahuis verwerft recht op overnemen TMG-aandelen van Delta Lloyd

Mediahuis en VP Exploitatie doen overnamebod op Telegraaf Media Groep


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie