Mediahuis zet eerste stap in property technology markt met investering in Finse Skenariolabs
07-04-2022 12:03:53 | Door: David de Jong | hits: 13381 | Tags:

Mediahuis investeert in het Finse Skenariolabs, een startup die de toekomstige waarde en duurzaamheid van vastgoed voorspelt op basis van data en artificial intelligence (AI). De kapitaalronde van 3 miljoen euro wordt geleid door Mediahuis, dat het grootste deel van de investering voor haar rekening neemt. Met de investering zet Mediahuis een eerste stap in de PropTech-markt.

De PropTech-markt is een snelgroeiende markt die alle aspecten van het vastgoedproces wil verbeteren: van het ontwerpen en bouwen van vastgoed, tot het investeren, financieren en het beheren ervan. 

Binnen deze markt kent Skenariolabs een sterke groei. Skenariolabs helpt vastgoedeigenaren, portfoliomanagers, banken en verzekeringsmaatschappijen om meer verantwoorde beslissingen te nemen door hen een SaaS-platform aan te bieden dat objectief, transparant en accuraat risico’s en waarderingen levert, waarbij zeer weinig tot geen initiële data vereist is. Skenariolabs ondersteunt financiële instellingen bij het beheren, begrijpen, analyseren en optimaliseren van alle vastgoedrisico's en -opportuniteiten, van een individuele hypotheek tot geautomatiseerde onderpandmonitoring en ESG-risicodetectie. Voor vastgoedexperts biedt de startup gedetailleerd en voorspellend inzicht in marktwaarden, huurprijzen, energieprestaties, CO2-uitstoot en kostenstructuur.

Skenariolabs is hoofdzakelijk actief in Europa en Noord-Amerika en telt 20 werknemers. Het bedrijf zal de extra financiering gebruiken om de verdere Europese groei te versnellen en haar bestaande productportfolio verder uit te breiden.  

Voor Mediahuis, dat al actief is op de markt van de education technology en media technology, is dit de eerste investering in de property technology markt.

Patrick De Wachter, Corporate Business Development Director bij Mediahuis Marketplaces: "De investering in Skenariolabs verbreedt het ontwikkelingspotentieel van onze groep. PropTech sluit perfect aan bij de bestaande vastgoedmarktplaatsen in ons portfolio, met name Zimmo in België, Jaap in Nederland en Wortimmo in Luxemburg. We zien het aanzienlijke groeipotentieel van de PropTechmarkt in Europa en geloven in het sterke team en de uitstekende oplossingen van Skenariolabs om een internationaal leidende speler te worden.”

www.mediahuis.be
www.skenariolabs.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie