Meltwater lanceert Executive Alerts
26-06-2017 16:40:00 | Door: | hits: 3318 | Tags:

Meltwater, marktleider in media-intelligence, lanceert een dienst voor leidinggevenden in Nederland: Executive Alerts. De dienst geeft gebruikers inzicht in informatie over hun organisatie, concurrentie en branche. Met de dagelijkse alerts worden leidinggevenden in staat gesteld om top-level beslissingen nog beter te nemen.

De nieuwe dienst van Meltwater gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om data van link-based media, social media, HR-media en advertentie-uitgaven te analyseren. Uit deze miljoenen bronnen worden dagelijks vijf tot tien key alerts gefilterd die zakelijke beslissers realtime ontvangen.

Cas van Andel, managing director van Meltwater’s Executive Alerts: "Door de ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning kunnen we executives bedienen op het strategische niveau dat ze gewend zijn. Executive alerts vormen een integraal onderdeel van de toekomstplannen van Meltwater. Zakelijke beslissers moeten weten wat er buiten hun eigen organisatie speelt. Met Executive Alerts geven we hen toegang tot informatie die het mogelijk maakt om beter geïnformeerde beslissingen te maken."

Virtuele assistent

Alerts met een hoge prioriteit worden door de virtuele assistent direct doorgezet naar gebruikers. Als bijvoorbeeld het aantal vacatures van een concurrent stijgt of als een belangrijke influencer post over het merk van de executive krijgt de gebruiker direct een alert. Ook kunnen gebruikers meer inzicht vergaren door op de alert te klikken. Er kan dan nog gedetailleerder worden gekeken naar de betreffende data. Hiermee kan in kaart worden gebracht wie de top influencers zijn, of welke trends en ontwikkelingen er rondom een merk, in de branche of op een bepaalde locatie opkomen. De dienst is eerder succesvol uitgerold in Engelstalige landen.

www.meltwater.com

Lees ook: Cas van Andel Managing Director Executive Alerts bij Meltwater

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie