Miljonairs luisteren het liefst naar nieuwszenders
12-09-2017 09:38:00 | Door: Arjen Westra | hits: 2993 | Tags:

Wie vaak naar Radio 1 of BNR Nieuwsradio luistert, is in gefortuneerd gezelschap: deze zenders zijn veruit het populairst bij de Nederlandse miljonair, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Vermogend Nederland van Van Lanschot.

Al voor het vijfde jaar houdt Van Lanschot dit onderzoek, dat bestaat uit een enquête onder de eigen klanten en een landelijk CBS-onderzoek naar de miljonair in Nederland.

Volgens het CBS mogen 106.200 mensen in ons land zich miljonair noemen, dat is 500 meer dan het jaar ervoor.

In het uitgebreide onderzoek komen de meest uiteenlopende zaken aan de orde, waaronder het luisteren naar de radio. Bij de Nederlandse miljonair is NPO Radio 1 veruit het populairst: een dikke 50 procent luistert met regelmaat naar de publieke nieuwszender, gevolgd door BNR Nieuwsradio (34,3 procent).

NPO Radio 4 wordt met 27,4 procent ook goed beluisterd, vooral dankzij de 60-plus miljonairs.

De jongere miljonair vindt deze drie zenders overigens minder interessant: daar is Radio 538 met 25 procent het populairst.

Veruit het belangrijkste doel waarvoor door onze miljonairs vermogen gereserveerd wordt is het in stand houden van de huidige levensstijl.

De oudere generatie reserveert ook voor goede doelen, schenken aan familie en het inkopen van zorg.

Jongere miljonairs sparen vermogen om eerder te stoppen met werken, de studie van de kinderen, het aflossen van de hypotheek en om te investeren in het eigen bedrijf.

Een trend onder vooral jongere miljonairs in ons land is Impact Investeren: projecten waarbij naast winst ook maatschappelijke relevantie belangrijk is.

Één op de zeven miljonairs investeert al in dergelijke projecten zoals milieu, duurzame energie of onderwijs. Ook goede doelen zijn blij met onze miljonairs: zo'n 20 procent reserveert daar geld voor.

Kijken we naar het privéleven van de miljonairs dan is het opvallend dat ze veel vaker gehuwd zijn dan niet-miljonairs (71 procent versus 45 procent) en dat ze het geheim van een succesvol huwelijk beter lijken te kennen.

Van alle miljonairs is maar 7 procent gescheiden, de helft van het aantal bij niet-miljonairs (14 procent). Van alle miljonairs boven de 50 omschrijft 81 procent de gezondheid als goed of zeer goed. Dat is aanzienlijk hoger dan de 67 procent oudere niet-miljonairs.

www.vanlanschot.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie