Muziekweb en Beeld en Geluid fuseren per 1 januari 2022
15-09-2021 10:24:31 | Door: Saskia van Weert | hits: 42169 | Tags:

Vanaf 1 januari 2022 kan de muziekliefhebber putten uit één van de grootste muziekcollecties in Europa. Het samenvoegen van de muziekcollecties van Muziekweb en Beeld en Geluid zorgt voor een online muziekbibliotheek met miljoenen tracks.

Minister Van Engelshoven (OCW) heeft groen licht gegeven voor de fusie. Eerder had de Tweede Kamer via moties aangedrongen op het behoud van de publieke diensten van Muziekweb.

Muziekweb maakt bibliotheekbezoekers al decennialang onafhankelijk wegwijs in de veelvoud van muziekstijlen, platformen, labels en belangen en probeert hierbij de gebruiker te helpen bij het verbreden van de muzikale smaak. Door de fusie worden de krachten gebundeld om deze taak ten behoeve van de bibliotheken (en daarmee het grote publiek) in stand te houden, te verstevigen, te vernieuwen en op termijn uit te bouwen. Beeld en Geluid behoudt de merknaam Muziekweb.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid: “Beeld en Geluid is heel gelukkig met de aankomende fusie. Muziekweb is een prachtig platform dat wij met beider krachten verder kunnen uitbouwen tot een van de mooiste muziekcollecties voor alle Nederlanders. In de toekomst willen wij kijken hoe we Muziekweb kunnen uitbreiden met beeldcollecties. De samenwerking daarin met de bibliotheken is een geweldige toegevoegde waarde.”

Muziekweb heeft sinds begin jaren zestig alles gecollectioneerd dat op de Nederlandse markt is verschenen. Beeld en Geluid vult dit aan met registraties van livemuziek (registraties van concerten, uitvoeringen op festivals en in concertzalen), een grote collectie radio-uitzendingen en vele uren aan muzikale televisieprogramma’s.

www.muziekweb.nl
www.beeldengeluid.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie