NIBC neemt belang in Roadshow Group
22-02-2018 10:07:38 | Door: Katja Brokke | hits: 4102 | Tags:

NIBC Mezzanine & Equity Partners is voornemens een belang te nemen in Roadshow Group B.V. uit Utrecht, in Nederland bekend onder de merknaam EventRent Roadshows. Grootaandeelhouder Martijn van Riet van Roadshow Group, die het bedrijf circa 25 jaar geleden oprichtte, zocht samen met overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames naar een actieve investeerder om een buy-and-buildstrategie uit te rollen. Van Riet behoudt de meerderheid van de aandelen samen met het management. Naar verwachting wordt de transactie na het doorlopen van de merger-notificationprocedures medio maart afgerond.

Roadshow Group herbergt vier internationale bedrijven op het gebied van live-eventmarketing en de verhuur van promotionele voertuigen. De vier bedrijven (Rainbow Promotion, EventRent, ShowTruck Marketing en InfoWheels) zijn samen goed voor een omzet van 12 miljoen euro per jaar.

Roadshow Group speelt met haar dienstverlening in op de behoefte van merken en marketeers om digitaal contact te combineren met fysieke klantervaring op locatie. Waar beurzen steeds minder bezoekers en exposanten trekken, winnen roadshows en mobiele showrooms aan populariteit vanwege hun flexibiliteit qua locatie, timing en uitstraling.

De kersttrucks van Coca-Cola en de truck van Nationale Postcode Loterij komen uit de stal van Roadshow Group.

Martijn van Riet, algemeen directeur van Roadshow Group: “Met NIBC verbreedt Roadshow Group haar aandeelhoudersbasis met een sterke financiële partij, die heeft laten zien ons businessmodel te begrijpen en onze groeiambities te willen ondersteunen. De aandeelhouders investeren de komende jaren in verdere uitbreiding van de huurvloot en de strategische ontwikkeling van de groep bedrijven op met name internationaal vlak.”

Peter van den Anker, namens NIBC Mezzanine & Equity Partners (onderdeel van NIBC Bank): “Wij verstrekken risicokapitaal aan succesvolle bedrijven op voor hen beslissende momenten en creëren op die wijze flexibele oplossingen voor management buy-outs, acquisities en andere groeisituaties om de onderneming naar de volgende stap in haar ontwikkeling te brengen. De Roadshow Group is een onderneming met veel groeipotentie en een mooie aanvulling op onze portefeuille.”

www.nibc.nl
www.roadshowgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie