NS kiest voor Content Beat
21-04-2017 10:13:00 | Door: | hits: 2337 | Tags:

Na een bureau-oriëntatie heeft NS voor het ontwikkelen van de overkoepelende content-marketingstrategie voor reizigers in het sociaal-recreatief segment gekozen voor Content Beat. Aanleiding van de opdracht aan Content Beat is een nieuwe aanbesteding van het relatiemagazine SPOOR, in combinatie met een online-inspiratieplatform, die in april 2017 van start gaat.

Karin ter Hofte, communicatiemanager NS Klantmediatea: "We hebben voor Content Beat gekozen vanwege hun visie op content-marketing en omdat zij een aanpak ontwikkeld hebben - SOM3 - die ons aansprak en veel vertrouwen gaf. Onderdeel van hun werkwijze was dat ze bij ons op de afdeling kwamen zitten. Hierdoor waren de lijnen kort en konden we snel schakelen. Dat moest ook wel, want Content Beat moest voor ons in 6 weken de overkoepelende content-marketingstrategie ontwikkelen en dat hebben ze met succes gedaan". 

Naast SPOOR waren voor de content-marketingstrategie de volgende NS kanalen in scope: NS.nl, #nsfavourites, Spoordeelwinkel.nl, Reisplanner Xtra App, nieuwsbrieven, Narrowcasting kanalen en de Socialmedia kanalen.

Fred van Gelder en Maarten Bas Backer van Content Beat: "Samen met het NS-kernteam, dat naast Karin ter Hofte bestond uit bladmanager Bonita van Lier en marketeer Judith Beckers, hebben we deze opdracht in 3 sprints - analyse, ontwikkeling en uitvoering –ingedeeld".

Van Gelder en Backer: "De analyse-sprint bestond uit interviews, analyse van bestaande onderzoeken, werkwijze en huidige aanpak per middel en het opstellen van key-insights en een gap-analyse. De ontwikkeling-sprint bestond onder andere uit twee workshops om gezamenlijk met de afdeling marketing en marcom de persona, ondersteunende persona's en de content-sweetspot te ontwikkelen die leidde tot het opstellen van een content-marketing mission statement, de kanaalstrategie en een eerste outline van de nieuwe strategie. Na overeenstemming over de eerste outline is in de uitvoering-sprint de overkoepelende content-marketingstrategie ontwikkeld volgens onze SOM3-methodiek."

De SOM3 van Content Beat staat voor Strategie, Organisatie, Maken, Marketing en Meten. Aan de basis van de SOM3-aanpak staan heldere processen, structuren en doelen om resultaatgedreven content te ontwikkelen en om langdurige klantrelaties op te bouwen. 

Over het vervolgtraject kan Karin ter Hofte melden dat alle stakeholders inmiddels hun goedkeuring op de overkoepelende content-marketingstrategie hebben gegeven.

Ter Hofte: "De volgende stap is de strategie op een efficiënte wijze gaan implementeren en onze content organisatie daarop aan gaan passen. Waarbij we bekijken hoe we Content Beat hier een rol in gaan geven. En daarnaast biedt de content- marketingstrategie ons een geweldig uitgangspunt om de content-aanbesteding mee in te gaan."

www.ns.nl
www.contentbeat.nl 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie