NU.nl compleet vernieuwd
03-11-2017 15:07:00 | Door: | hits: 3973 | Tags:

NU.nl heeft haar apps compleet vernieuwd. Op basis van de feedback van gebruikers is de nieuwsapp voorzien van een nieuw design, dat moet leiden tot een beter overzicht van het nieuws. De vernieuwde app wordt vanaf donderdag 2 november gefaseerd uitgerold. 

Met het vernieuwde uiterlijk kiest NU.nl voor meer beeld en witruimte om focus en rust aan te brengen. Zo begint elke rubriek op de voorpagina met een grote afbeelding bij het belangrijkste nieuws.
Jurre de Ruiter, Head of Product NU.nl: "Gebruikers zeiden af en toe het overzicht kwijt te raken in onze oude app. Uit eigen onderzoek bleek eveneens dat wij het beter kunnen doen op het gebied van een goede indeling en vormgeving. Met deze vernieuwde opzet willen wij het overzicht terugbrengen."

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl: "Ik ben heel trots op hoe het nieuwe ontwerp van onze app tot stand is gekomen. Van begin tot eind mét onze bezoekers. We hebben - nog vóór we begonnen met ontwerpen – gevraagd aan gebruikers hoe we onze app konden verbeteren. Daarna hebben we met steeds grotere groepen de gemaakte schetsen getest en verbeterd. Nu is het tijd om de app live te zetten, maar ook dat doen we heel geleidelijk, zodat we strak kunnen monitoren of al onze bezoekers blij zijn met het eindresultaat."

Nieuwe functionaliteiten 

Enkele maanden geleden introduceerde NU.nl al een vernieuwd liveblog en een tapbar, een menu onderin de app waarmee snel naar Net Binnen, video's en een lijst met alle rubrieken kan worden genavigeerd. In de nieuwe versie van de app zijn geen grote nieuwe functionaliteiten toegevoegd. De Ruiter: "Voor ons was op dit moment het belangrijkste dat de apps een fris uiterlijk kregen, zonder dat het NU.nl-gevoel verdwijnt. Om dit redesign zo snel mogelijk naar onze gebruikers toe te brengen, hebben we ervoor gekozen geen grote nieuwe functionaliteiten aan deze versie toe te voegen."

Wel zijn er concrete plannen om de NU.nl-apps op korte termijn intelligenter te maken. Zo werkt het nieuwsmedium onder meer aan gepersonaliseerde pushnotificaties, waarmee op basis van bijvoorbeeld locatie een nieuwsbericht naar een bepaalde groep gebruikers kan worden gepusht.
Verder komt er snel meer aandacht voor Mijn NU, waarmee gebruikers een eigen nieuwsoverzicht kunnen samenstellen. 

Gefaseerde uitrol

Android-gebruikers hebben als eerste toegang tot de vernieuwde app, die vanaf donderdag 2 november gefaseerd wordt uitgerold. In de eerste dagen zal een beperkt deel van de gebruikers het redesign voorgeschoteld krijgen, binnen enkele weken krijgen alle gebruikers toegang tot de nieuwe versie. In de loop van november komt ook de vernieuwde iOS-app beschikbaar.