Nederlandse jongeren gaan slapen en worden wakker met telefoon
16-08-2017 10:47:51 | Door: | hits: 3111 | Tags:

Een meerderheid van de 16- en 17-jarige Nederlandse jongeren gebruikt het laatste uur voordat zij gaan slapen op doordeweekse dagen hun telefoon (68%). Bovendien kijken bijna twee op de vijf jongeren na het wakker worden meteen weer op hun telefoon (37%). Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier onder ruim 500 16- en 17-jarige Nederlanders. 

Het gebruiken van de telefoon in het laatste uur voordat zij gaan slapen, is met afstand de meest populaire activiteit. Twee op de vijf jongeren kijken televisie (40%), ongeveer één op de drie luistert muziek (35%). Meisjes in de leeftijd van 16 en 17 jaar gebruiken vaker hun telefoon, kijken vaker televisie en luisteren vaker muziek dan jongens van diezelfde leeftijd. Jongens computeren en gamen daarentegen vaker in het laatste uur voordat zij naar bed gaan dan meisjes.

Het veldwerk vond plaats van 25 tot en met 28 mei 2017. Hierbij werden 527 Nederlanders van 16 en 17 jaar ondervraagd. De onderzoeksresultaten zijn na herweging op leeftijd en geslacht representatief voor alle Nederlandse jongeren van die leeftijd. De weging is uitgevoerd conform de richtlijnen van de Gouden Standaard. In het onderzoek onder de jongeren zijn ook vragen opgenomen over het gebruik van social media, seksuele activiteit en studiefinanciering. De volledige rapportage van het onderzoek zal hier gepubliceerd worden.

www.teamvier.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie