Nickelodeon en Nick Jr. op zwart
12-06-2017 11:36:00 | Door: | hits: 4961 | Tags:

Op woensdag 14 juni organiseren Nickelodeon en Jantje Beton voor de tiende keer de jaarlijkse Buitenspeeldag. Op deze dag staat het plezier en belang van buitenspelen centraal en worden er door het hele land buitenspeelactiviteiten georganiseerd waar meer dan 100.000 kinderen aan deel zullen nemen. Kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. zullen deze dag van 13.00 tot 17.00 uur op zwart gaan om kinderen te motiveren deel te nemen aan de tal van activiteiten die lokaal worden georganiseerd. Speciaal voor deze tiende jubileumeditie heeft Viacom onderzoek uitgevoerd onder ouders over buitenspelen.

Enkele uitkomsten:

  • Na 10 edities geeft maar liefst 75 procent van de ouders aan de Buitenspeeldag te kennen. Ruim 300.000 ouders (18%) hebben ook daadwerkelijk meegedaan aan één of meer activiteiten die in het kader van de Buitenspeeldag georganiseerd worden.
  • 98 procent van de ouders geeft aan dat de kinderen wel vies mogen worden tijdens het buitenspelen, maar een derde wil liever niet dat ze te vies worden (een beetje mag…).
  • Als kinderen na schooltijd buitenspelen doen ze dat meestal met buurtgenootjes (66%) of klasgenootjes (60%) of als derde keus broers of zussen (45%).
  • Als kinderen buitenspelen is het speelveldje of speeltuin de best bezochte plek in stedelijke gebieden, daarbuiten is de eigen tuin favoriet. Gewoon op straat spelen komt ook vaak voor (46%).

Over het onderzoek

In opdracht van Viacom Benelux heeft Motivaction onderzoek gedaan naar buitenspelen na schooltijd in Nederland. Hiervoor hebben ruim 1000 ouders met minimaal 1 kind in de leeftijd van 6-12 jaar een online vragenlijst ingevuld. De steekproef en resultaten zijn representatief voor deze doelgroep in Nederland.

Kickbokser Rico Verhoeven ambassadeur

Nickelodeon organiseert samen met Stichting NDSM-werf het Buitenspeeldag-hoofdevenement op de NDSM-werf in Amsterdam, waar tussen 13.00 en 17.00 uur tal van activiteiten en spellen plaatsvinden die aansluiten aan bij de centrale thema's van deze dag: plezier, spelen en beweging. Zo vindt het NK Nerf 2017 plaats en zijn er activiteiten van onder andere Regal Academy en de Reddingsbrigade. Cool Bear verzorgt limonade en er is een minishow te zien van Peppa Big. Ook kun je op de foto met je favoriete Nickelodeon-karakters, zoals SpongeBob SquarePants en de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Kickbokskampioen Rico Verhoeven treedt speciaal voor deze tiende editie van de Buitenspeeldag aan als ambassadeur. Hij zal op het hoofdevenement de dag aftrappen.

Verhoeven: "Als topatleet weet ik als geen ander hoe goed en leuk het voor je is om te bewegen. Dit begint al op jonge leeftijd met buitenspelen. Als vader vind ik het ook voor mijn eigen kinderen heel belangrijk dat ze buitenspelen en probeer ik ze te laten zien hoeveel er mogelijk is. Ik ben er trots op dit jaar ambassadeur van de Buitenspeeldag te zijn en het belang van deze dag nog meer onder de aandacht te brengen."

www.vimn.nl
www.buitenspeeldag.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie