Omroep MAX doneert 1000 ‘borreltjes’ in kader van Nationale Toost
26-04-2021 18:28:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 8005 | Tags:

De Nationale Toost, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond op Koningsdag, zal ook dit jaar opnieuw worden uitgebracht door Koning Willem-Alexander. Peter Wybenga, de bedenker van de Nationale Toost: "De Toost is een initiatief dat is geboren uit de behoefte om mensen samen te laten zijn, naar elkaar om te laten kijken en om een feestelijk moment luister bij te zetten. Door middel van een sms-actie (stuur een sms naar 4333 o.v.v. ORANJE) ten behoeve van het Oranje Fonds kan iedereen de prijs van een Oranjebittertje doneren aan een ander."

Tijdens Koningsdag zal de Nationale Toost live worden uitgebracht op NPO 1 in het speciale programma MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk. Omroep Max heeft in het kader hiervan besloten maar liefst 1000 borreltjes te doneren aan het Oranje Fonds. "Een prachtig gebaar, waarbij we allemaal hopen dat het menigeen zal inspireren eveneens borreltjes te doneren, ter bestrijding van eenzaamheid. Want toosten doen we samen", aldus Wybenga.

Jan Slagter: "Wij zijn blij dat wij als omroep MAX een bijdrage kunnen leveren aan de Nationale Toost. We staan vanzelfsprekend voor 100% achter de doelstelling van de Nationale Toost en aldus van het Oranje Fonds. Daarom doneren wij graag 1000 ‘borreltjes’ voor dit mooie doel."


MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, dinsdag 27 april vanaf 13:25 uur op NPO 1

Op Koningsdag zendt MAX vanaf 13.25 uur op NPO 1 de speciale live-uitzending MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk uit. Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten. Zo is de winnaar van Heel Holland Bakt: Elizabeth aanwezig, schuift André van Duin aan, zit Justine Marcella aan tafel, en komt de 92-jarige Tine Ronkes langs om haar brief aan de koning voor te dragen. Daarnaast kan de kijker genieten van verschillende muzikale optredens; OG3NE, Gerard Joling en Popkoor Prestige onder leiding van Ton van Diepen zijn van de partij.

Tijd voor MAX, dinsdag 27 april om 16:15 en 17:10 uur op NPO 1

Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen dinsdag 27 april Studio 23 voor een dubbele uitzending van Tijd voor MAX op Paleis Soestdijk. Samen met koningshuisdeskundigen Josine Droogendijk en Jeroen Snel nemen Martine en Sybrand de dag door. Ook Tanja Jess en Charly Luske zijn te gast, Charly zingt één van de favoriete nummers van koning Willem-Alexander. Om 16:30 uur is de Nationale Toost, in aanwezigheid van de burgemeester van Eindhoven en Pieter Verhoeve, voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV). Directeur Frans van der Avert vertelt over de metamorfose van Paleis Soestdijk. In de keuken staan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden, om heerlijk eten met een koninklijk randje te bereiden.

www.nationaletoost.nl
www.oranjefonds.nl

www.omroepmax.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie