[Onderzoek] Zin: 50+ vrouw voelt zich jonger
15-02-2019 12:17:00 | Door: David de Jong | hits: 6673 | Tags:

Bijna 7 op de 10 vrouwen voelen zich, gemiddeld, 13 jaar jonger dan ze feitelijk zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van TerraKnowledge onder vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uitgevoerd in opdracht van tijdschrift Zin.

Bovendien blijkt uit het onderzoek onder 750 vrouwen in de leeftijd 50-75 dat de meeste vrouwen de periode tussen hun 50ste en 60ste de leukste levensfase vinden. En dat 7 op de 10 zich nu zelfverzekerder voelen dan 20 jaar geleden.

Uit het onderzoek verrijst het beeld van een opgewekte, sterke, veerkrachtige generatie. Een die laveert tussen de zorg voor kinderen en ouders, tijd voor werk en vrienden, en aandacht voor de partner en voor zichzelf. De groep wordt in Engeland The Elastic Generation genoemd.

Alida Dijk, adjunct-hoodredacteur van Zin: "Zo gaan wij ze niet noemen. Deze vrouwen laten zich niet langer in hokjes plaatsen."

Alida Dijk vindt vooral de kracht en ambitie die deze vrouwen uitstralen opvallend. 7 op de 10 bevraagde vrouwen voelen zich kerngezond. Van de werkende vrouwen heeft 38 procent het plan tijdens haar pensioen vrijwilligerswerk te gaan doen of een verre reis te maken. Van de vrouwen die al met pensioen zijn, heeft 44 procent zichzelf nieuwe doelen gesteld.

Stilzitten? Onmogelijk. 6 op de 10 ondervraagden hebben de afgelopen jaren een nieuwe hobby, sport of andere bezigheid opgepakt. 7 van de 10 vrouwen van 50+ gaan 4x per jaar naar het theater en 65 procent bezoekt even zo vaak een tentoonstelling. 50+ vrouwen hebben zo'n 3x per maand seks met hun partner en dat vinden ze prima.

Tijdschrift Zin wil de levensfase 50-75 jaar vieren en zin geven. Alida Dijk zelf 50-er: "De groep vrouwen waar wij ons op richten is lange tijd weggezet als een groep die er langzaam maar zeker niet meer toe deed. Onterecht: de groep groeit en laat van zich horen. Het zijn zelfbewuste vrouwen die met al hun bagage uit het leven willen halen wat erin zit.

In oktober 2018 zijn 750 Nederlandse vrouwen van 50 tot 75 jaar online geïnterviewd. De resultaten zijn statistisch representatief volgens de CBS-verdeling naar leeftijd, hoogst genoten opleiding en woongebied. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau TeraKnowledge in opdracht van Zin en is te vinden door hier te klikken.

www.valuezipper.nl
www.zin.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie