Onderzoek Girlscene: één op de vijf tienermeiden deelt naaktfoto's van zichzelf
24-04-2017 15:04:00 | Door: | hits: 5733 | Tags:

“Mijn naaktfoto’s verspreid op school? Dat zou mij nóóit gebeuren!” Toch blijkt uit recent onderzoek van Girlscene.nl het tegendeel. Een kwart van de tienermeiden heeft weleens een naaktfoto van zichzelf gemaakt en die pikante foto’s houden ze lang niet altijd voor zichzelf.

Eén op de vijf tienermeiden heeft weleens een naaktfoto van zichzelf verzonden via WhatsApp of andere social media, vaak naar een bekende. 58 procent van deze meiden heeft weleens een naaktfoto van zichzelf naar haar (toenmalige) partner gestuurd. Dit blijkt uit een online onderzoek van Girlscene.nl onder ruim 3000 meiden rond de 18 jaar.

Naaktfoto’s lijken wel iets normaals te zijn. Een ruime meerderheid van de minderjarige meiden heeft weleens een naaktfoto van iemand anders gezien. Van de ondervraagde meiden is er slechts een klein deel dat zegt zelf deze naaktfoto te hebben doorgestuurd.

Dat de pikante foto’s lang niet altijd onder vier ogen blijven, blijkt uit het feit dat één op de vijf meiden aangeeft dat er weleens een naaktfoto rond is gegaan van iemand op school. Ondanks het verspreidingsgevaar, heeft slechts 30 procent spijt van het versturen van de naaktfoto.

Naaktvideo’s maken en versturen zijn een grotere stap voor meiden. Toch heeft 6 procent van de tienermeiden weleens een naaktvideo van zichzelf gemaakt en bijna iedereen heeft de video ook daadwerkelijk verstuurd. Een aantal meiden geven zelfs aan dat zij gedwongen zijn om de naaktvideo te maken.

www.eenmedia.nl
www.girlscene.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie