[Onderzoek] Quadia: social- en instructievideo's zijn in, pre-rolls zijn uit
19-06-2018 12:03:12 | Door: | hits: 3993 | Tags:

Marketing-professionals verwachten de komende jaren meer gebruik te maken van online video's. Zo denkt 54 procent van de marketeers dat ze de komende drie jaar vaker social video's gaan inzetten en 51 procent verwacht vaker instructievideo's in te gaan zetten. Dit blijkt uit de Online Video Monitor, een onderzoek dat ieder jaar wordt gehouden door SAMR, in opdracht van Quadia Online Video.

Van de deelnemers denkt 47 procent ook vaker online commercials te gaan gebruiken, 44 procent zegt dit over interactieve video en 41 procent over gepersonaliseerde video. Pre-rolls scoren het laagst (21 procent) en zullen volgens het grootste gedeelte van de marketeers niet vaker dan nu worden ingezet.

Bezwaren kleiner

Daarnaast zien we dat de bezwaren om géén online video in te zetten, in vergelijking met vorig jaar, steeds kleiner worden. De belangrijkste redenen die worden genoemd zijn tijd (44 procent) en kosten (34 procent).

Meer mogelijkheden 

Nico Verspaget, directeur van Quadia: "We zien dat marketeers in vergelijking met het Online Video Monitor-onderzoek van vorig jaar vaker verschillende vormen van online video inzetten. Ook lijken de obstakels om online video in te zetten steeds lager. Dat komt waarschijnlijk door de groeiende vraag en doordat er steeds meer mogelijkheden zijn om verschillende soorten video te produceren en in zetten. Dat instructievideo één van de formats is die het helemaal gaat maken verbaast ons niet. Dit is namelijk content waarbij je de doelgroep antwoorden geeft op de vragen die ze hebben, ook wel hygiëne content genoemd. Als je daarbij ook nog zorgt voor een herkenbaar format, dan is de kans dat je doelgroep je weet te vinden, groot."

Het volledige rapport is op te vragen via deze link.

www.quadia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie