Overal mobiel betalen met OK-app vanaf 2018
01-12-2017 10:10:00 | Door: | hits: 10998 | Tags:

Overal mobiel betalen, met elke smartphone en met iedere bankrekening. Vanaf 2018 maakt OK dit mogelijk, zowel in de winkel, online, onderweg als aan de deur. De OK-app koppelt iedere bankrekening én klantenkaart en verwerkt bij het afrekenen automatisch spaarpunten of voordeel.
OK wordt in samenwerking met 100 grote partijen in Nederland gelanceerd met de ambitie om daarna verder uit te bouwen in Europa. Hiermee biedt OK een Europees platform als antwoord op de mondiale technologische concurrentiestrijd binnen de retail. 

Chiel Liezenberg, oprichter van OK: "We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan één oplossing voor die welbekende overvolle portemonnee, al die verschillende accounts met eigen wachtwoorden en de voortslepende zwarte handel in tickets.”

Liezenberg is verantwoordelijk voor het ontwerp van OK en geen onbekende in de financiële wereld; zo stond hij eerder aan de wieg van iDEAL. 

Liezenberg: “OK is een onafhankelijke, alles-in-eenoplossing die bij elke kassa en webshop op dezelfde manier werkt middels het scannen van een QR- of barcode en het invoeren van een zelfgekozen, vijfcijferige OK-code op je eigen mobiel.”

OK bereidt een gefaseerde lancering in 2018 voor met 100 grote retailers, merken en ticketshops.

Olaf Litjens, CEO van OK: “Met onze eerste 100 partners waarborgen we voldoende acceptatiepunten in Nederland en zijn we aanwezig in alle sectoren. Alleen dan creëer je het vliegwiel dat nodig is om mobiel betalen grootschalig van de grond te krijgen, zodat de consument zijn portemonnee écht thuis kan laten. Retailers zijn enthousiast, omdat met de marketing- en salesdiensten van OK optimaal invulling wordt gegeven aan een omnichanneloplossing beyond betalen.” 

Betrouwbaar en veilig 

De oprichters van Fox-IT, een gespecialiseerd cyberbeveiligingsbedrijf, hebben als medeaandeelhouder de beveiliging van OK gecontroleerd. De integratie van OK in de kassasoftware van retailers en de verwerking van de betaaltransacties vindt plaats samen met Intersolve, een partner van OK die als enige partij in Nederland beschikt over een EGI-vergunning van De Nederlandsche Bank.

De OK-app is tevens de oplossing voor ticketfraude, omdat ieder kaartje een unieke koppeling heeft met een OK-account.

John Ewbank, ondernemer in de entertainmentindustrie en medeaandeelhouder OK: “Het is echt tijd voor een nieuwe manier van betalen en authenticatie in de wereld van ticketing. Met OK Tickets is fraude onmogelijk, toegang gegarandeerd en de zwarte handel voorgoed verleden tijd.” 

De ontwikkeling van OK is mogelijk gemaakt door een brede groep Nederlandse investeerders, waar onder andere Reggeborgh en de oprichters van Fox-IT deel van uit maken.

Litjens: “Onze investeerders stellen ons in staat onze Europese ambitie te realiseren. We zetten de nieuwe betaalstandaard eerst neer in Nederland, met de ambitie om het Europese antwoord op de innovaties binnen de mondiale retail te zijn.”

www.okit.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie