Overname Hollandse Hoogte door ANP
13-06-2018 10:24:00 | Door: | hits: 7417 | Tags:

Het Algemeen Nederlands Persbureau, onlangs overgenomen door Talpa Network, neemt fotobureau Hollandse Hoogte over. Hollandse Hoogte vertegenwoordigt ruim 500 fotografen en tientallen internationale agentschappen.

Martijn Bennis, algemeen directeur van het ANP: “Door krachtenbundeling ontstaan synergievoordelen, met name op het vlak van marktbewerking. Het ANP en Hollandse Hoogte hebben een eigen positie en in een combinatie kunnen we die het meest efficiënt benutten.”

Bas van Beek, directeur van Hollandse Hoogte. “Hollandse Hoogte wordt onderdeel van het ANP, maar blijft als merk overeind. In deze combinatie kan het ANP focussen op de nieuwsfotografie en Hollandse Hoogte op de rest van de markt. Inhoudelijk kunnen we elkaar versterken en kunnen we de positie van fotografen beter bewaken.”

Van Beek wordt lid van de ANP-directie en verantwoordelijk voor de nieuwe foto-organisatie.

Marcel van Lingen, hoofdredacteur en mediadirecteur van het ANP: “De fotojournalistiek is uiteindelijk de winnaar van deze krachtenbundeling. Door het bundelen van de krachten krijgen klanten van zowel het ANP als die van Hollandse Hoogte een rijker aanbod.”

Als hoofdredacteur is Van Lingen verantwoordelijk voor het journalistieke foto-aanbod.

Na de overname ontstaat een database van bijna 125 miljoen beelden, waar duizenden afnemers, zowel binnen als buiten de mediasector, gebruik van maken.

www.anp.nl
www.talpanetwork.com 
www.hollandse-hoogte.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie