Persgroep protesteert tegen Talpa-deal TMG
25-04-2016 15:27:00 | Door: Ton Boom | hits: 4498 | Tags:

Uitgeverij De Persgroep komt in verzet tegen de radio-deal tussen Telegraaf Media Groep (TMG) en Talpa Holding, het bedrijf van John de Mol. Het Belgische mediaconcern is in Nederland eigenaar van Qmusic, dat straks moet opboksen tegen een pact van vier directe concurrenten: Radio 538, Slam!, Radio Veronica en Sky Radio.

"We gaan kijken wat dit betekent voor de concurrentie", zegt Persgroep-topman Christian van Thillo in een interview met Het Financieele Dagblad. "We gaan onze belangen verdedigen. Dat is logisch, dat zou elk bedrijf in deze situatie doen. Dit stelt ons wel voor een uitdaging."

Nu ook De Persgroep zich mengt in de discussie over de Talpa-deal, wordt het steeds heter onder de voeten van TMG-topman Geert-Jan van der Snoek. Die kreeg vorige week op zijn eigen aandeelhoudersvergadering forse kritiek over de transactie. Ook Sanoma-topvrouw Susan Duinhoven liet zich er eerder al negatief over uit.

Naast een gezamenlijke radiobedrijf, waarin Talpa minstens 75% van de aandelen krijgt, bevat de deal ook afspraken over tv. Zo krijgt TMG een indirect belang van 5% in SBS, waarin Sanoma meerderheidsaandeelhouder is. De deal is overigens bepaald niet gratis: TMG betaalt hiervoor 27 miljoen euro aan Talpa Holding.

Met dit conglomeraat van vier populaire radiozenders bemachtigt Talpa Holding een marktaandeel van 27% in de radiomarkt, terwijl Qmusic daar 9% tegenover kan stellen.

www.persgroep.nl
www.tmg.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie