Peter Eijsvoogel en Steven Flipse commissaris bij het Commissariaat voor de Media
01-03-2021 11:08:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3742 | Tags:

Demissionair minister Arie Slob heeft Peter Eijsvoogel en Steven Flipse benoemd tot commissaris bij het Commissariaat voor de Media. De benoeming is op 1 maart 2021 ingegaan en eindigt over vijf jaar.

Steven Flipse volgt Jan Buné op, die deze functie sinds 1 september 2013 bekleedde en die per 1 maart is afgetreden. Hij blijft wel als adviseur betrokken bij de organisatie. De positie van Peter Eijsvoogel was vacant.

Steven Flipse begon zijn carrière bij Tata Steel en Getronics, waarna hij twintig jaar als CFO/COO bij Sanoma werkzaam was. Hij heeft naast zijn kennis en ervaring op het financiële vakgebied en in de mediawereld een ruime ervaring als directeur en bestuurder. Hij is ook aandeelhouder bij uitgever De Jonge Lezer (een uitgever van jeugdmagazines) en Kompas Publishing.

Peter Eijsvoogel heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend als onder meer advocaat en managing partner bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy. Hij heeft naast zijn uitgebreide kennis op het juridische vakgebied ruime ervaring met toezicht. Hij blijft daarnaast ook actief als advocaat en raadsheer–plaatsvervanger in het Gerechtshof in ’s-Hertogenbosch.

Renate Eringa-Wensing, voorheen Litjens, voorzitter van het Commissariaat voor de Media: "Peter heeft ruim 25 jaar ervaring als advocaat onder meer op het gebied van overheidstoezicht op markten. Zijn benoeming zorgt voor juridische slagkracht. Met Steven hebben wij een man met veel financiële expertise en ervaring in de mediawereld in huis gehaald. Ik ben er van overtuigd dat zij samen met onze medewerkers een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de toekomst van het Commissariaat.”

Het College van Commissarissen bestaat uit drie commissarissen (van wie twee parttime) die gezamenlijk belast zijn met de bestuurlijke besluitvorming. Het College geeft daarnaast als collectief richting, benoemt resultaten en geeft de beleidskaders mee. De dagelijkse leiding en de aansturing van de organisatie is belegd bij de fulltime collegevoorzitter.

www.cvdm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie