Philips TV onthult laatste Smart TV-innovaties
31-08-2017 14:47:00 | Door: | hits: 5385 | Tags:

Philips TV onthulde tijdens de consumer-electronicsbeurs IFA 2017 in Berlijn de laatste Smart TV-innovaties. Philips TV introduceert onder andere Google Assistant, een ingebouwde functionaliteit in de Philips Android TV’s. Daarnaast biedt ook de nieuwe AmbiSmart mobiele app interactieve gebruiksmogelijkheden met Ambilight op de nieuwste tv-toestellen.

Highlights Smart TV innovaties:

  • Philips Android TV’s zijn klaar voor toekomst door ingebouwde functionaliteit Google Assistant.
  • Technologie KI aangestuurde assistant vergroot gebruikersbeleving voor Philips Android TV-kijker.
  • Ambilight-interactie met nieuwe AmbiSmart-app voor smartphones.
  • Eenvoudig navigatie tv-functies met toegevoegde virtuele afstandsbediening AmbiSmart-app.

Ingebouwde Google Assistant

Met de ingebouwde Google Assistant voor Philips Android TV’s kunnen gebruikers snel en eenvoudig content vinden, waaronder favoriete films en series van Netflix* of YouTube, weersvoorspellingen of het laatste nieuws. De Google Assistant stuurt andere smartapparaten zoals Philips Hue lampen aan.

Het werkt eenvoudig. Via de MIC toets op de afstandsbediening van de tv kan de gebruiker een vraag te stellen aan Google Assistant. De Assistent neemt het daarna over. Zo kan hij diverse foto’s laten zien, zelfs foto’s van je kat** of Lang zal je leven voor je zingen.

De Google Assistant is beschikbaar op alle Philips Android TV’s van 2017 waarvan het besturingssysteem een software-update naar de Nougat versie heeft ondergaan – de verwachting is dat dit in de herfst van 2017 start. Philips Android TV’s die geen afstandsbediening met ingebouwde microfoon hebben, kunnen de Google Assistant via een mobiele Google app met de naam ‘Android TV afstandsbediening’ downloaden op hun mobiele telefoon.

De Google Assistant communiceert in het Engels. Later volgen*** andere Europese talen.

Nieuwe AmbiSmart-app voor smartphones

De AmbiSmart-app gaat op een leuke en eenvoudige manier de interactie met Ambilight aan. Gebruikers kunnen verschillende kleuren aan weerszijden van Ambilight toewijzen, schakelen tussen video, audio en kleurenmodus en voor elke modus een verschillende instelling kiezen. Bijvoorbeeld een 3D-instelling in videomodus of het aanpassen van de helderheid en verzadiging van het Ambilight-effect. Alle instellingen zijn voor te programmeren en op te slaan in een nieuw profiel. 

De app biedt ook een zogenoemde virtuele afstandsbediening die het mogelijk maakt de verschillende tv-functies via je smartphone te besturen. Voor Android Smartphones is de AmbiSmart-app in september 2017 beschikbaar. De iOS-versie volgt later. De app is geschikt voor Ambilight TV’s vanaf 2017.

*Netflix abonnement vereist.
**Kattenfoto’s en andere foto’s moeten opgeslagen zijn in Google Foto’s Cloudopslag. Je hoeft alleen “toon foto’s van mijn kat” te zeggen.
***Precieze timing van uitrol en beschikbaarheid van beschikbare talen is afhankelijk van Google.

www.philips.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie