Pier Baarsma algemeen directeur NDC Mediagroep
13-07-2018 15:51:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 6737 | Tags:

Pier Baarsma is benoemd tot algemeen directeur van NDC Mediagroep. Hij volgt Dina Boonstra op, die onlangs haar vertrek aankondigde.

Pier Baarsma werkt sinds 2015 bij NDC Mediagroep als commercieel directeur. Eerder was hij managing director van Walvis Participaties, founding partner bij BST-Brands en country manager Coca-Cola Nederland.

Hans Willem Cortenraad, voorzitter Raad van Commissarissen: "Met de benoeming van Pier Baarsma tot algemeen directeur bestendigen we de uitgezette koers van de afgelopen jaren waar hij, samen met financieel directeur Jantje Schiphorst en algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk mede vorm gaf aan de nieuwe strategie."

NDC Mediagroep komt uit zwaar weer. Onder leiding van Dina Boonstra werd een verlies van 8 miljoen euro in 2014 bij gelijkblijvende omzet omgebogen tot ruim 2 miljoen euro winst in 2016, een prestatie van formaat in een markt waarin dagbladuitgevers het niet makkelijk hebben.

NDC Mediagroep deed recentelijk een aantal overnames: Boom Uitgevers Nieuwsmedia, Trendship, Crossmedia Communicatiegroep en het video-productiebedrijf Pro-Time. De overnames moeten de NDC Mediagroep helpen zich te ontwikkelen tot een cross-mediaal marketingbedrijf.

In voorjaar 2017 is NDC Mediagroep een samenwerkingsverband aangegaan met de Persgroep op gebied van advertentieverkoop.

Pier Baarsma in een recent interview met Nederlands MediaNieuws: "NDC mediagroep is de toegangspoort tot het Noorden. Met al onze merken bieden wij adverteerders crossmediale mogelijkheden van print, online, video, digitale outdoor tot events. Wij staan met onze merken midden in de samenleving en kunnen adverteerders daardoor lokale relevantie bieden. Wij weten precies wat er in het Noorden speelt en hoe wij consumenten en bedrijven aan elkaar kunnen verbinden."

NDC Mediagroep is de uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, zeven nieuwsbladen, 44 huis-aan-huisbladen en diverse themakanalen als Wonen&CO, NoordZ, Gezondheid&Co, VanPlan en Ambitie.

www.ndcmediagroep.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie