Primeur Knab: scan QR-code restaurantrekening en betaal via je bankapp
04-07-2017 08:37:00 | Door: | hits: 2966 | Tags:

Klanten van Knab kunnen als eerste in Nederland de restaurantrekening betalen met hun app. Knab heeft daarmee de primeur van het toepassen van de iDEAL QR-code binnen de eigen mobiele app van een bank.
 
De klant opent de Knab-app, klikt op de functie betalen met iDEAL QR, scant de QR-code op de rekening en betaalt in zijn app.

Ook een fooi toevoegen is mogelijk. iDEAL QR wordt in Knab Lab gelanceerd om zo de nieuwe dienst optimaal te kunnen testen en feedback te verzamelen. De dienst is direct door iedereen te gebruiken.
 
Medeoprichter van Knab Marcel Kalse: "Door het toevoegen aan onze eigen app zullen betalingen via de iDEAL QR-code vlot en makkelijk verlopen. Het is mooi dat we dit als eerste bank hebben. Ik verwacht dat andere banken dit ook zullen gaan doen. Dat is ook goed voor het vertrouwen van consumenten in iDEAL QR."
 
Mede-eigenaar van strandpaviljoen Zuidpier in IJmuiden Ruud Haex: "Deze nieuwe manier van betalen belooft veel goeds voor de branche en zou weleens de meest gebruikte manier van afrekenen kunnen worden in onze branche. Veilig en snel mobiel betalen zonder dat een medewerker met een mobiel pinautomaat langs komt of de klant mee moet lopen naar de kassa. Goed dat Knab dit zo snel al heeft toegevoegd aan zijn app. We hopen dat andere banken snel volgen zodat ook wij dit breed kunnen toepassen."
 
De iDEAL QR-code is door Currence/iDEAL ontwikkeld en is vorig jaar in een pilot getest. Directeur Piet Mallekoote van Currence/iDEAL: "Organisaties die deelnamen aan de pilot waarderen iDEAL QR met een acht. Ze vonden de implementatie snel en gemakkelijk. Verder bieden iDEAL QR-codes een zeer brede acceptatie onder consumenten; je kunt ze met vrijwel iedere smartphone scannen. Nu Knab dit als eerst bank aan zijn mobiele app heeft toegevoegd, zullen andere banken snel volgen."

www.knab.nl
www.ideal.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie