Het AD Sportfestival Rotterdam opent met première over kampioenschap Feyenoord
10-03-2017 11:05:00 | Door: Max Vlugt | hits: 2813 | Tags:

De kaartverkoop van de losse tickets voor het AD Sportfilmfestival Rotterdam is vandaag begonnen. Het volledige programma van het festival op 6, 7 en 8 april in Cinerama Filmtheater in Rotterdam is zojuist bekendgemaakt. De derde editie opent met een unieke, door Andere Tijden Sport (NOS/NTR) gemaakte bioscoopversie van ‘Feyenoord 1999 – De Coolsingel liep vol’. Deze documentaire gaat op donderdagavond 6 april in première in het bijzijn van volop selectiespelers van toen.

In deze exclusieve director's cut van regisseur David Kleijwegt is er volop ruimte voor de mooie verhalen van coach Leo Beenhakker, voorzitter Jorien van den Herik, de spelers Jean-Paul van Gastel, Paul Bosvelt, Peter van Vossen en de Argentijnse vedette Julio Cruz. En kan er rijkelijk worden geput uit het archief. Het festival rekent op grote animo voor de film.

Anton Slotboom: "Om aan de verwachte grote vraag naar tickets te voldoen laten we de film op de openingsavond meteen meerdere keren zien.Ook op de andere festivaldagen is de documentaire te bekijken. Het is een uniek document over een voor Feyenoord heel bijzonder sportjaar."

Op het vandaag bekendgemaakte complete programma staan tientallen films die liefhebbers van sporten als voetbal, boksen, golf en rugby volop zullen aanspreken. Op het programma staan documentaires over lokale helden als Shinjih Ono, Alex Pastoor en Rob Jacobs geprogrammeerd naast films en documentaires over wereldberoemde iconen als bokser Muhammad Ali, schaker Magnus Carlsen en golfer Severiano Ballesteros. Bijzonder is de premiere van twee nieuwe documentaires van Andere Tijden Sport (NOS/NTR): ‘Liane Engeman, de blonde schrik van het circuit’ en ‘BMX - de vroege jaren.’

Niet eerder was het randprogramma van het AD Sportfilmfestival Rotterdam zo groot als nu. Op het menu staan onder meer een fototentoonstelling, een filmwedstrijd, de uitreiking van een publieksprijs en de dagelijkse talkshow van Wilfried de Jong.

www.rotterdamfestivals.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie