Quest lanceert Quest Junior
14-06-2017 12:56:35 | Door: | hits: 6903 | Tags:

Quest lanceert Quest Junior, een tijdschrift voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar. Quest Junior verschijnt vanaf augustus maandelijks. Ter gelegenheid van de lancering worden 500.000 gratis exemplaren uitgedeeld op 5700 scholen aan kinderen uit groep 6, 7 en 8. Leraar van het jaar Wouter Siebers neemt vandaag het eerste exemplaar in ontvangst. 

Quest Junior is in alles de jonge versie van Quest. Het magazine biedt elke maand een mix van artikelen over wetenschap, techniek, natuur, mens en lichaam, psychologie en geschiedenis.

Thomas Hendriks, hoofdredacteur van Quest: "We hebben vooraf uitgebreid onderzoek gedaan onder jongens en meisjes en dat leverde belangrijke inzichten op. Zij zijn ontzettend nieuwsgierig en willen heel graag lezen en leren. Maar de informatie die ze onder ogen krijgen mag wel wat spannender. Daarom biedt Quest Junior informatie op speelse manieren aan. Denk daarbij aan (foto)strips en veel vraag-en-antwoord-artikelen. Ook de onderwerpen die aan bod komen zijn afgestemd op wat de jonge lezers interesseert."

YouTube

Jonge lezers zijn veel online. Daarom is Quest Junior ook te vinden op YouTube. Daar vlogt Boy Vissers, in het dagelijks leven biologiedocent in het voortgezet onderwijs, elke week een nieuw wetenschappelijk proefje met uitleg. Ook zijn er animated video’s die antwoord geven op vragen als Hebben kleine mensen ook kleinere hersens? en Waarom zit er een gat in een donut?

Hendriks: "We bieden met Quest Junior naast het magazine ook leerzame content digitaal aan voor thuis en in de klas. Leerkrachten krijgen vanaf komend schooljaar tips hoe zij onze content kunnen toepassen bij de vakken die zij geven."

www.questjunior.nl
www.genj.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie