RTL Nederland neemt meerderheidsbelang in Adfactor
19-09-2017 11:28:00 | Door: | hits: 5068 | Tags:

RTL Nederland (RTL) en Adfactor maken bekend dat zij hun krachten bundelen. RTL neemt een meerderheidsbelang van 60 procent in Adfactor. Het 13-jarige Haagse bedrijf heeft zich gespecialiseerd in digitalcontentmarketing (native advertising) en heeft een uitgebreid netwerk van influencers en contentmakers. Door het netwerk van Adfactor te combineren met onder andere de RTL MCN krijgen adverteerders meer mogelijkheden om op maat gemaakte campagnes bij beide partijen in te zetten. Adfactor blijft opereren vanuit het kantoor in Den Haag. De samenwerking wordt per 1 oktober 2017 effectief.
 
Ton Rozestraten, CCO van RTL: “Onze sales-strategie is tweeledig. Enerzijds de autonome ontwikkeling van ons salesaanbod en anderzijds het verrijken ervan in partnership met sterke lokale spelers. Adfactor heeft een dijk van een reputatie in digitalcontentmarketing, met name native advertising, en een groot netwerk van kwalitatieve content creators en influencers. Door die kracht te combineren met het marktleiderschap in branded content van RTL, vergroten we ons bereik en creëren we nog meer kansen voor adverteerders om hun merk te laden bij specifieke doelgroepen in een kwalitatieve omgeving.”
 
Phileas Fox, Director en Co-founder van Adfactor: “De enorme synergie op het gebied van onze ambities, thema’s en influencers heeft ons bij elkaar gebracht. Met name op het gebied van video, met bijvoorbeeld RTL MCN, is RTL de perfecte partner voor verdere groei. Het gecombineerde bereik en de hieruit verkregen data bieden Adfactor in de nabije toekomst kansen voor innovatie van contentmarketing. RTL kan op zijn beurt gebruikmaken van ons portfolio, content en influencermarketingexpertise. Dat betekent groei voor beide partijen en een rijker aanbod voor adverteerders.”

www.rtl.nl/adverterenbij
www.adfactor.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie