Primeur voor Recruitz.io: inzet Google Display Ads bij recruitment
11-07-2017 08:18:00 | Door: Arjen Westra | hits: 2085 | Tags:

Recruitz.io gebruikt geautomatiseerde Google Display banners voor wervingscampagnes.

Hiermee is het bedrijf de eerste onderneming die Google Display geautomatiseerd inzet voor het vinden en aantrekken van talent waardoor ze digitale recruitmentcampagnes nog doelgerichter en efficiënter denk te kunnen maken.

Vooral in de overspannen IT sector, is het lastig voor bedrijven de juiste talenten te vinden.

Uit recente cijfers van het CBS, kan inmiddels een op de vier ict-bedrijven in Nederland niet genoeg werknemers vinden en zijn slechts acht procent van de IT developers actief op zoek naar een nieuwe baan.

Ook vacatures in andere sectoren worden met moeite ingevuld: volgens het HR Trends 2017-2018 Report ervaart meer dan de helft (56 procent) van de werkgevers moeilijkheden bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers.

Naar verwachting nemen deze aantallen nog verder toe als er geen nieuwe manieren worden gevonden talent te bereiken.

Lars Wetemans, ceo Recruitz.io: "Op dit moment gebruiken de meeste bedrijven nog traditionele job advertising kanalen, en is het dus niet verrassend dat 25 procent van de bedrijven problemen heeft met het werven van IT talent. Wij bieden onze klanten een nieuwe manier om talent te bereiken, juist ook het grote aantal passieve werkzoekenden, door op onverwachte plekken, zoals YouTube of apps, vacatures onder de aandacht te brengen "

Met programmatic advertising en de toevoeging van Google Display kunnen klanten met Recruitz.io vanaf heden vacatures bij 90 procent van alle internetgebruikers zichtbaar maken.

Hierdoor kunnen zij heel specifieke wervingscampagnes opstellen en ook de grote groep passief talent bereiken.

Recruitz.io is officiële Google partner en heeft in samenwerking met Google de creatie van display-banners voor online recruitment marketing geautomatiseerd.

Todd Rowe, managing director Google Marketing Services: “Google Partners, zoals Recruitz.io, hebben uitgebreide trainingen gevolgd rondom het creëren, beheren, meten en optimaliseren van Google Display-campagnes. Na afloop leggen zij certificeringsexamens af, om de officiële Google Partner-badge te ontvangen."

De Google Display technologie ontwerpt dynamische wervingsadvertenties op basis van de best presterende banners in het verleden, die direct klaar zijn voor gebruik. Met behulp van Artificial intelligence (AI) is bekend welke kleuren, afbeeldingen en teksten het beste presteren bij functieprofielen.

De banners kunnen handmatig worden aangepast, maar zijn automatisch in de stijl van de corporate identity van het bedrijf en maken gebruik van de best werkende functieomschrijving. Daarnaast worden de banners op basis van A/B testing en analyse-opties continu en automatisch geoptimaliseerd.

Met de introductie kunnen klanten van Recruitz.io dus vanaf vandaag eenvoudig en kostenefficiënt perfecte job-banners ontwikkelen die via hypertargeting bij precies de juiste doelgroep onder de aandacht komen.

www.recruitz.io

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie