Respons, VVEM en VNPF publiceren concertcijfers: 2,6 miljoen bezoekers in 2017
22-01-2018 09:22:00 | Door: | hits: 3638 | Tags:

MOJO Concerts, AFAS Live en Guus Meeuwis zijn respectievelijk de grootste organisator, grootste accommodatie en grootste concertreeks van 2017. Dit zijn enkele uitkomsten uit de nieuwe branchecijfers over concerten vanaf 3000 bezoekers. De cijfers, die dit jaar voor het eerst zijn opgesteld, zijn een initiatief van onderzoeksbureau Respons en de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) in nauw overleg met de Vereniging van Poppodia en –Festivals (VNPF). De cijfers zijn gepresenteerd op Eurosonic-Noorderslag in Groningen.

In 2017 vonden er 199 grote concerten plaats. De bijna 200 concerten trokken 2,6 miljoen bezoekers. Gemiddeld trekt een groot concert zo'n 13.000 bezoekers. De 2,6 miljoen bezoekers gaven in totaal 142 miljoen euro uit aan tickets.

Willem Westermann, voorzitter van VVEM: "Veel van onze leden zijn betrokken bij grootschalige concerten, wij zijn daarom blij dat wij nu ook cijfers hebben over dit ook uit economisch oogpunt belangrijke onderdeel van de evenementenindustrie."

Verreweg de meeste concerten vinden plaats in de concertaccommodaties AFAS Live en Ziggo Dome. Bij de stadionconcerten trok Amsterdam ArenA de meeste bezoekers (380.066), gevolgd door het Philips Stadion in Eindhoven (met dank aan Guus Meeuwis) en de Arnhemse GelreDome.

Bijna 80 procent van alle concerten met meer dan 3000 bezoekers in Nederland vinden plaats in Amsterdam. De 199 grotere concerten vonden in totaal op 22 binnen- en buitenlocaties plaats en werden door 30 verschillende instanties georganiseerd.

Top vijf Accommodaties: 

  1. AFAS Live
  2. Ziggo Dome
  3. Amsterdam ArenA
  4. Philips Stadion
  5. Goffertpark

 

Top vijf Concerten:

  1. Guus Meeuwis: Groots met een zachte G
  2. Toppers In Concert
  3. André Rieu op 't Vrijthof
  4. U2
  5. The Rolling Stones

 

Met zo'n 129 concerten in 2017 is MOJO Concerts met afstand de grootste concertorganisator in Nederland. De grotere concerten van MOJO trokken 1,3 miljoen bezoekers.

In de nieuwe concertcijfers zijn Friendly Fire en André Rieu Productions de runners up wat betreft grootste concertreeksen met ieder twaalf grote concerten.

www.respons.nl
www.vvem.nl
www.vnpf.nl
www.mojo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie