Rien van Beemen voorzitter vernieuwd VINEX-bestuur
06-02-2020 14:31:00 | Door: David de Jong | hits: 4595 | Tags:

In januari 2020 is er bij Verenigde Internet Exploitanten (VINEX) een vernieuwd bestuur geïnstalleerd. In totaal zijn er bij de organisatie achter het online bereiksonderzoek NOBO vijf nieuwe bestuursleden toegetreden. Ook heeft er een voorzitterswissel plaatsgevonden.

Rien van Beemen, CEO van Mediahuis Nederland neemt de voorzittersrol over van Joris van Lierop die het VINEX-bestuur bijna een decennium lang heeft geleid. Joris van Lierop treedt af omdat hij zijn functie bij RTL Nieuws heeft ingeruild voor het vrije ondernemerschap. Rien van Beemen is in de wereld van het bereiksonderzoek geen onbekende, onder meer door zijn rol bij NOM, de organisatie achter onder meer het printbereiksonderzoek.

In het bestuur heeft verder een aantal online specialisten plaats gemaakt voor directieleden, waardoor de focus verschuift naar de relevantie van NOBO en het gebruik van onderzoeksdata in de markt. Omdat diverse bestuursleden ook betrokken zijn bij kijk- luister- en leesonderzoek is een goede aansluiting bij de andere bereiksonderzoeken geborgd.

Naast Rien van Beemen verwelkomt VINEX vier andere bestuursleden. Kees Wilbrink (Sanoma Media Nederland), Stefan Havik (DPG Media), Vincent Siegelaar (Hearst Netherlands) en Carla der Kinderen (RTL Nederland). Han Menno Depeweg (NRC Media) en Nicole Engels (NPO) blijven lid van het VINEX-bestuur.

Om de banden met mediabureaus en adverteerders te versterken zijn Henriette van Swinderen namens bvA en Johan Smit namens PMA als toehoorder betrokken bij het VINEX-bestuursoverleg.

Karin Schut blijft in 2020 aan als directeur van VINEX en Erik Grimm behoudt zijn rol als secretaris.

Het door VINEX geïnitieerde NOBO-onderzoek wordt in 2020 voortgezet in afwachting van het nieuwe crossmediale bereiksonderzoek (werktitel TMAM). Voor deze overbrugging is het contract met marktonderzoekbureau KANTAR voor de uitvoering van het NOBO-onderzoek onlangs met een jaar verlengd.

www.vinex.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie