Roompot lanceert Progressive Web App
04-04-2017 14:35:54 | Door: | hits: 6900 | Tags:

Roompot Vakanties maakt sinds kort gebruik van een digitale innovatie. Het bedrijf lanceert een zogenaamde Progressive Web App, waarmee het de gasten op het vakantiepark van informatie kan voorzien, afgestemd op hun situatie.

Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Gebruikers van een smartphone kunnen hiermee websites opslaan op hun telefoon. Het icoon van de site komt tussen alle reguliere apps te staan en kan ook zo gebruikt worden. De PWA kan bovendien ook offline gebruikt worden en is veel sneller dan een reguliere website. Het is voor de gebruiker ook een voordeel dat de app geen geheugen kost.

Wesley Koolen, manager e-commerce bij Roompot: “Wij hebben onderzocht welke informatie onze bezoekers graag willen ontvangen als ze bij ons op vakantie zijn. Denk hierbij aan de entertainmentagenda van die dag, de openingstijden van de receptie, het menu van het restaurant op het park of tips uit de omgeving. Dit kunnen ze nu gemakkelijk terugvinden via de PWA. Op termijn kan er tevens met bluetooth beacons worden gewerkt om tips aan te bieden die gerelateerd zijn aan de plek in het park waar de gast zich op dat moment bevindt." 

Het gebruik van een PWA past in Roompots digitale strategie. Tweeënhalf jaar geleden lanceerde de vakantie-aanbieder een nieuwe website. Driekwart van de boekingen wordt inmiddels online gedaan. Roompot Vakanties streeft ernaar ook tijdens het verblijf van de gast gebruik te maken van de nieuwste digitale technieken.

www.roompot.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie