Samenwerking tussen RTV Arnhem en Ik hou van Arnhem
30-05-2017 11:58:00 | Door: Katja Brokke | hits: 4138 | Tags:

Lokale omroep RTV Arnhem en nieuwssite Ik hou van Arnhem slaan de handen ineen. Beide media vinden dat ze elkaar kunnen versterken. Zo is RTV Arnhem gespecialiseerd in tv en radio en kent Ik hou van Arnhem de weg in de online wereld. Beide besturen hebben uitgesproken goede kansen in een samenwerking te zien en gaan deze zomerperiode in gesprek met de stad. RTV Arnhem heeft de afgelopen periode geprobeerd om te moderniseren.

Rik van Dommele, voorzitter van RTV Arnhem: “Dit is helaas tot op heden niet gelukt, maar vernieuwing is wel noodzakelijk. Het afscheid van onze directeur deze maand noopte ons op zoek te gaan naar de juiste mensen. Wij denken dat er met een samenwerking met Ik hou van Arnhem een nieuwe impuls aan de organisatie gegeven kan worden. En dat is wat wij nodig hebben.”

Ben Schattenberg, hoofdredacteur van Ik hou van Arnhem: “De toekomst vraagt meer naar video en geluid. Dat biedt RTV Arnhem en dat is precies wat wij nodig hebben. Verder bestaat Ik hou van Arnhem nu nog maar uit twee man. RTV Arnhem heeft de slagkracht in huis die we zoeken.” 

Van Dommele: “Een lokale omroep is een belangrijke informatiebron voor de stad. Daarom kun je niet zomaar een besluit nemen over een samenwerking als deze. Dat moet je met de medewerkers en doen. We willen een lokale omroep zijn door en voor meerdere partijen in de stad. Ook willen wij de kwaliteit verhogen.” 

Beide besturen hebben aangeven dat ook de omroep meer op eigen benen moet gaan staan en ziet daar kansen voor met beide netwerken. Tot aan de zomerperiode zal Schattenberg waarnemend hoofdredacteur worden bij RTV Arnhem. Deze wordt op dit moment gemist binnen het team van. Schattenberg krijgt de taak om inhoudelijk RTV Arnhem naar een hoger niveau te tillen en de redactie uit te breiden en te specialiseren. 

Het bestuur van RTV Arnhem heeft Maarten Venhovens voorgedragen als waarnemend directeur. Hij krijgt de taak om de lokale omroep tot een geoliede machine te maken, die gebruik maakt van nieuwe technieken. Daarnaast krijgt hij de taak om de organisatie financieel gezond te krijgen met inkomsten van derden.

www.rtv-arnhem.nl
www.houvanarnhem.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie