Shula Rijxman (NPO) is trots op het lobbyresultaat bij Arie Slob en geen excuses meer voor inclusiviteit en diversiteit
26-08-2020 18:45:00 | Door: David de Jong | hits: 8752 | Tags:

De NPO is trots op het resultaat van de lobby bij minister Arie Slob rondom de toekomstplannen voor de publieke landelijke omroep. Ook belooft de NPO inclusiviteit en diversiteit door te voeren.  Dit blijkt uit de presentatie van het televisieseizoen 2020-2021.

De NPO is trots op de geleverde programma's ten tijde van de coronacrisis en gaat hiermee door, waarbij het ook voorbereid is op een eventuele tweede lockdown. 

Shula Rijxman, voorzitter van de NPO Raad van Bestuur is tevreden over de gewijzigde plannen van de minister. Daarbij slaagde de NPO erin eerdere plannen voor een regionet in plaats van NPO3 en het schrappen van reclame tot 20:00 uur van tafel te krijgen. Shula Rijxman zei nog lang niet klaar te zijn met de toekomst van de NPO en noemde haar lobbyresultaten een "geweldig resultaat'". Naar verluidt zou de NPO en Shula Rijxman zoveel druk op het ministerie van OCW te hebben uitgevoerd dat ambtenaren er wat minder vrolijk van werden. De benoemingstermijn van Shula Rijxman eindigt op 1 januari 2022.

Shula Rijxman stelt dat ze erop blijft toezien dat beloftes voor een financieel solide en brede publieke omroep worden ingelost. Verder stelde de bestuursvoorzitter van de NPO dat de NPO herkenbaar en inclusief moet zijn en die trend doorgezet moet worden met een NPO die steeds diverser, pluriformer en kleurrijker moet worden. 

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie