Siteimprove biedt tool voor AVG-proof werken
16-07-2018 10:20:00 | Door: | hits: 5048 | Tags:

Siteimprove introduceert een oplossing die organisaties helpt om inzichtelijk te maken of de website voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Siteimprove AVG controleert websites onder meer automatisch op de aanwezigheid van persoonsgebonden gegevens, zoals e-mailadressen, telefoonnummers en namen, voorzien van een krachtige zoekfunctie waarmee deze data direct kan worden gelokaliseerd en gemonitord. Het is bovendien mogelijk om cookies te tracken, zowel van de organisatie zelf, als van externe partijen. Door het automatische proces is naleving van de wetgeving controleerbaar voor de websitebeheerder, wordt informatie sneller inzichtelijk voor klantverzoeken en gaat de organisatie effectiever om met resources.

Nu de AVG van kracht is, zijn organisaties gebonden aan strengere regels op het gebied van dataprivacy en het verwerken van persoonsgebonden gegevens, oftewel alle gegevens waarmee personen kunnen worden geïdentificeerd. Zij moeten bijvoorbeeld kunnen aantonen welke maatregelen zij hebben getroffen om aan de regelgeving te voldoen.

Voordat organisaties aan de AVG kunnen voldoen, moeten zij eerst goed begrijpen voor welke uitdaging zij staan. Het handmatig controleren van iedere afzonderlijke webpagina kan een intensief proces zijn, waarmee waardevolle tijd en middelen zijn gemoeid. Vooral in grote organisaties, met veel verschillende afdelingen en websites, kan dit voor onnodige verspilling van resources zorgen.

Auke Grondsma, managing director van Siteimprove Benelux: "De AVG vormt een aanzienlijke uitdaging voor veel organisaties. Het handmatig controleren op persoonsgebonden gegevens is een haast onmogelijke taak. Met Siteimprove AVG bieden we onze klanten een handig overzicht op hun digitale activa, door al hun websites op te nemen in een efficiënt auditingproces." 

Siteimprove AVG zorgt voor een volledige inventaris van de domeinen, de subdomeinen en IP-adressen van de organisatie, voorzien van een zoekfunctie waarmee persoonsgebonden data direct kunnen worden gelokaliseerd en gemonitord. Deze gegevens kunnen niet alleen in de HTML worden gevonden, maar zelfs in verborgen metadata en bestanden als afbeeldingen of PDF's.

De module werkt met een uitgebreide en complete verzameling beleidsregels voor beveiliging en gegevensbescherming en detecteert onder meer HTML-formulieren op onbeveiligde http-pagina's en onveilige domeinen. Het geeft een compleet overzicht van gedetecteerde e-mailadressen, telefoonnummers, namen en mogelijke ID-nummers. Het is bovendien mogelijk om cookies te tracken, zowel van de organisatie zelf, als van externe partijen. Een log legt alle handelingen binnen de Siteimprove AVG-module vast, zodat organisaties eenvoudig aansprakelijkheid aan kunnen tonen om te voldoen aan de AVG-regelgeving.

www.siteimprove.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie