Slager in de diepvries is grappigste taalfout van 2018
13-02-2019 07:30:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2897 | Tags:

De zin De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling van een Plus-supermarkt is de grappigste taalfout van 2018. Met 15 procent van de stemmen won het de verkiezing van de taalsite Taalvoutjes.

Dat maakte Taalvoutjes woensdag bekend. De afgelopen weken konden bezoekers van de site stemmen op twintig genomineerde taalvouten uit het afgelopen jaar. Andere kanshebbers waren een schoolfotograaf bij wie je een broertje of zusje kon laten maken en de krantenkop Aantal deelnemers Avondvierdaagse loopt achteruit. De winnende foto prijkt in een eregalerij van Taalvoutjes, die vandaag de zevende verjaardag viert.

Vellah Bogle, oprichtster van Taalvoutjes: "We hebben in de afgelopen zeven jaar al fantastische foutjes in de schijnwerpers mogen zetten. Van een Bosch dikkepeerzaag tot een bakker die zijn eigen taarten berijdt: elk jaar is het weer lachen, gieren, brullen. We krijgen jaarlijks duizenden missers toegezonden uit alle uithoeken van het land. En elke keer als je denkt dat je alle fouten nu wel eens gezien hebt, komt er weer een juweeltje binnen."

De populairste taalfouten varieerden van Ook je enkel laten afzetten bij Schiphol gaat straks geld kosten en gekke verschrijvingen Van Gilse geilesuiker.

www.taalvoutjes.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie