KPN en NewBeTV verkopen remake rechten TOON aan Sony Pictures Television USA
28-02-2017 14:19:00 | Door: | hits: 3280 | Tags:

De Nederlandse comedyserie TOON van KPN Presenteert is naast Duitsland nu ook verkocht aan de Verenigde Staten. Sony Pictures Television heeft de rechten gekocht.

De serie gaat over Toon, een sociaal onhandige muzikant die in een klap beroemd wordt als een filmpje van hem viral gaat. Zelf wil hij dit helemaal niet, hij zit het liefst alleen thuis te gamen, maar dankzij de enthousiaste zangeres Nina en Toons ambitieuze zus Elise verdwaalt hij steeds verder in de hippe wereld van de Dance.

Marnix Laurs, directeur content van KPN: “TOON was de eerste serie die we brachten met KPN Presenteert en het is mooi om te zien dat ons enthousiasme ook internationaal gedeeld wordt en dat de serie na Duitsland nu ook in de VS een remake gaat krijgen.”

Jeroen Koopman, Creative Producer van NewBe: “We zijn trots dat er internationaal veel interesse is naar TOON en dat we een deal hebben kunnen sluiten met een van de grootste dramaproducenten van de wereld. Dit sluit perfect aan bij onze internationale ambities met NewBe.”

De serie is ontwikkeld door Beer ten Kate (regie en scenario), Dirk van Pelt (scenario) en Joep Vermolen (die tevens de rol van Toon speelt) en wordt geproduceerd door NewBe.

www.kpn.com/toon

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie