Spaces en Microsoft Nederland samen op Schiphol
04-12-2017 10:56:00 | Door: | hits: 2873 | Tags:

Spaces bundelt haar krachten met Microsoft Nederland. Vanaf het voorjaar van 2018 bieden zij op Amsterdam Airport Schiphol gezamenlijk een volledig nieuwe omgeving als broedplaats voor co-creatie, netwerken, en samenwerkingen tussen de klanten, partners en medewerkers van beide bedrijven.
De gezamenlijke architect voor dit project is D/Dock. Na Spaces Amstel en Keizersgracht, wordt Spaces Schiphol in het gebouw The Outlook, de zesde locatie in Amsterdam.

Met 3.600 vierkante meter biedt Spaces Schiphol ondernemers, professionals en (inter­)nationale bedrijven een inspirerende werkomgeving. De drie verdiepingen van Spaces Schiphol omvatten ruim 2.500 vierkante meter gedeelde kantoorruimte, 1.000 vierkante meter Business Club met designmeubilair, vergaderruimtes, een receptie, een baristakoffiebar en een inspirerend netwerk. Het design zorgt ervoor dat men zich er thuis voelt en gefocust kan werken. De nieuwe locatie van Spaces is gelegen op enkele minuten van de Airport terminal, zodat de locatie als hub gebruikt kan worden bij zakelijk verkeer.

Microsoft Nederland werkt samen met gebouweigenaar Schiphol Real Estate aan een volledige makeover van het gebouw, als showcase van het werken van de toekomst. Nadat Microsoft Nederland tien jaar geleden het nieuwe werken introduceerde, ontwikkelt de organisatie nu een visie op het samenwerken van vandaag en morgen. Naast plaats- en tijdsonafhankelijk werken gaat Microsoft nu ook meer nadruk leggen op organisatie-onafhankelijk werken.

In het vernieuwde pand laat Microsoft zien hoe men optimaal gebruik kan maken van innovaties om in een tijd waarin aandacht schaars is, zo veel mogelijk uit de dag te halen.

Deze samenwerking, waarbij een kantoor- en co-workingaanbieder en een softwarebedrijf samen vanuit één visie een werkomgeving creëren, is bijzonder. Door de krachten te bundelen en samen voor de meest optimale werkomstandigheden te zorgen, ontstaat een volledig nieuwe werkomgeving. Microsoft maakt bij deze samenwerking gebruik van de jarenlange bewezen staat van dienst van Spaces met hun inspirerende werkomgevingen die garant staan voor een goed samenwerkingsklimaat. Microsoft op zijn beurt zorgt voor een innovatieve omgeving waar de technologie van vandaag en morgen optimaal kan worden gebruikt. 

Ernst-Jan Stigter, directeur van Microsoft Nederland: “Technologie geeft ons nieuwe mogelijkheden en het is onze missie om iedereen, van bedrijven tot partners en individuen, de kans te geven deze zo goed mogelijk te benutten. Of het nu gaat om efficiënte bedrijfsvoering, het ondersteunen van partners of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden voor jong en oud. Door digitale transformatie willen we onze klanten, partners en medewerkers meer laten bereiken. Tien jaar geleden introduceerden wij in Nederland het nieuwe werken; nu zijn we klaar voor de volgende stap. Bij nieuwe technologie horen ook nieuwe ritmes. Daarom zijn we verheugd over onze samenwerking met Spaces. Samen weten we een broedplaats voor creativiteit en vindingrijkheid te creëren die vandaag nodig is om morgen van toegevoegde waarde te zijn.”

Martijn Roordink, co-founder van Spaces: “Binnen Spaces bieden we onze community een unieke omgeving en een inspirerend programma om anders te werken en ontmoeten. Met als doel de productiviteit te verhogen, de balans tussen werk en privé te optimaliseren en zo succesvol te groeien. Omdat ons netwerk vaak onderweg is, zijn we er trots op dat we hen nu ook op Schiphol, van aankomst tot vertrek, kunnen faciliteren.

De samenwerking met Microsoft voelt als de juiste match. Samen kunnen we een nog bredere groep bedrijven en partners aan ons binden en daarmee innovatie versnellen. Microsoft stelt zich open voor de wereld, Spaces helpt daarbij. Bovendien wil Spaces zich verbreden en blijven innoveren, en Microsoft en zijn ecosysteem zijn hierin de beste leermeester. We kijken dan ook uit naar een prachtige samenwerking.”

Het innovatieve kantorenconcept van Spaces begon in 2006 in Amsterdam en heeft sindsdien 55 locaties geopend in onder meer Boston, Londen en Singapore. De locatie bij Schiphol is in lijn met de ambitie om zowel nationaal als internationaal stevig te groeien en het streven naar een globale dekking binnen drie jaar. 

www.spacesworks.com
www.microsoft.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie