Spotify en Merlin sluiten meerjarige overeenkomst
21-04-2017 10:46:00 | Door: | hits: 2580 | Tags:

Spotify, de muziek streaming service, en Merlin, het wereldwijde digitale rechtenbureau voor de onafhankelijke labelsector, hebben een nieuwe meerjarige overeenkomst aangekondigd. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat de meest toonaangevende onafhankelijke platen labels en hun artiesten onderdeel blijven van Spotify’s aanbod.

De reeds negen jaar succesvolle samenwerking wordt voortgezet om de waarde van het aanbod van Merlin’s ledenrepertoire weer te geven en te bevorderen. Daarnaast biedt de samenwerking verbeterde marketing- en advertentiemogelijkheden en toegang tot uitgebreide data. Merlin labels kunnen ook deelnemen aan Spotify’s recent aangekondigde flexibele release beleid.

Merlin gaf Spotify vanaf de lancering in 2008 een licentie, en is een van de vier grootste partners van Spotify. Via de wereldwijde licentie wordt toegang gegeven tot de muziek van duizenden onafhankelijke platenlabels en distributeurs uit meer dan 50 landen. Hieronder vallen gerenommeerde muziekmerken als Armada Music, Beggars Group, Domino, Entertainment One, Epitaph/Anti, Hopeless Records, Kobalt Music Recordings, Mad Decent, Naxos, [PIAS], Secretly Group, Sub Pop and Warp, die veel van ‘s werelds belangrijkste en meest succesvolle artiesten vertegenwoordigen.

Gedurende deze periode heeft Spotify de bij Merlin aangesloten bedrijven in staat gesteld om hun zaken succesvol te transformeren naar een digitale wereld, zodat zij ook kunnen profiteren van de nieuwe dynamiek van de streaming markt.

www.merlinnetwork.org    
www.spotify.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie