[Startups] Zwolse ondernemer Esmée Pater aan het roer van online casting platform iCasting
16-02-2017 12:24:00 | Door: | hits: 4595 | Tags:

Ondernemer Esmée Pater is benoemd tot algemeen directeur van het online castingplatform iCasting, waarmee opdrachtgevers en talenten elkaar snel, gemakkelijk en goedkoop kunnen vinden. De Zwolse Pater blijft tevens algemeen directeur van haar startup Jobsome, die ze in 2015 oprichtte. Pater: "Een mooie combinatie van twee ambitieuze bedrijven."

Startup iCasting is opgericht onder de vlag van de IQ-Media Group, waar ook de bedrijven IQ-Media, IQ-Content en TradeCast.tv van de ondernemers Bob Breeman, Erwin Arkema en Yillmaz Schoen toe behoren. De Zwolse bedrijven gaan volop samenwerken en bouwen aan een team dat met het iCasting-platform de wereldwijde castingmarkt gaat veroveren. 

Esmée Pater, algemeen directeur van iCasting: "Net zoals Jobsome de banenmarkt openbreekt, doet iCasting dat met de vaak nog schimmige castingmarkt. Op Jobsome beoordelen werknemers hun werkgever en op iCasting komen talent en opdrachtgever eenvoudig en zonder tussenkomst van agents samen. Een win-win situatie voor alle betrokkenen en bovendien een mooie combinatie van twee transparante, jonge bedrijven die allebei bestaande markten op hun kop zetten. Onze doelstelling is dan ook ambitieus: wij gaan wereldwijd de castingmarkt transparant maken."

Bob Breeman, co-founder van iCasting: "iCasting is een uniek platform dat is ontstaan uit de duidelijke vraag uit de markt naar een snelle en betaalbare manier om talenten te verbinden met opdrachtgevers. Zeker voor producties waar budget en een korte doorlooptijd hot issues zijn, is iCasting een verademing. De kracht van het platform is zijn eenvoud: je plaatst gratis een specifieke opdracht en deze wordt á la minute gematched met het beschikbare talent dat aansluit op die opdracht. Binnen enkele uren, maar soms al na een paar minuten heb je de juiste persoon of personen voor je opdracht gevonden."

Erwin Arkema, co-founder van iCasting: "Het waren onze eigen ervaringen in de mediawereld die ons deden beseffen dat het proces rondom het vinden van talent rijp was voor disruptie. In de castingindustrie begin je namelijk met een leuke opdracht (de vraag) en iemand die deze graag wil uitvoeren (het talent). Maar vervolgens verzandt dit veelbelovende proces vaak door de betrokkenheid van de middle man, een bemiddelaar die zorgt voor onnodige kosten, schimmige praktijken en gerommel met marges. iCasting is ontwikkeld om het koppelen van talenten met opdrachten zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat we vanaf nu van elk castingtraject, voor reclamebureau's, mkb-ers, producenten en vooral de talenten, weer een feestje gaan maken."

Yillmaz Schoen, co-founder van iCasting: "Binnen de IQ-Media Group werken wij aan media-ondernemingen die moeten excelleren in hun branche, of zelfs de potentie hebben om die branche te veranderen. iCasting is een duidelijk voorbeeld van dat laatste. Door al onze ervaringen te combineren met een unieke, zelf ontwikkelde technologie is er een propositie ontstaan die de markt van talentbemiddeling gaat openbreken. Dit doe je natuurlijk nooit alleen, maar met een team van ambitieuze, slimme mensen. We zijn dan ook heel trots dat we Esmée in ons iCasting-team mogen verwelkomen."

www.icasting.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie