[Startups] Join introduceert AI in influencermarketing
18-07-2017 10:44:00 | Door: | hits: 4544 | Tags:

Influencermarketing is de snelst groeiende nieuwe vorm van marketing. 67 procent van de marketeers is van plan om het influencermarketingbudget komend jaar te vergroten, aldus onderzoek van de Influencer Marketing Hub (2017). 

In deze groeiende markt wordt het voor marketeers steeds moeilijker om de juiste influencers voor hun campagnes te vinden. Er wordt hard geknokt om een handvol influencers met heel veel volgers.

Paolo Martorino, CEO en mede-oprichter van influencermarketingplatform Join: "Naast deze grote influencers is er een enorm aanbod aan micro-influencers, maar door de brede markt is het maken van relevante matches bijna onmogelijk geworden. Join heeft ruim 9500 influencers in 32 landen. Artificial Intelligence helpt ons in onze groeiende database relevante matches te blijven maken."

Join was al bezig met de ontwikkeling van AI-software, maar de technologieconferentie SXSW in de VS bracht alles in een stroomversnelling.

Martorino: "We zagen daar dat we aan het begin van een AI-revolutie staan en realiseerden ons wat AI voor ons product zou kunnen betekenen. Europa is een complexe markt waardoor het moeilijker is om met dit soort technologie te werken. De markt is gefragmenteerd, iedereen spreekt een andere taal en er wordt door platforms en bureaus vooral binnen de landsgrenzen gewerkt. Door de implementatie van slimme technologie hebben we dit opgelost. Met behulp van AI matchen onze algoritmes influencers en bedrijven niet alleen demografisch en op markt, maar ook contextueel."

Met Join kunnen merken en bureaus hun influencermarketingcampagnes zelf opzetten. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd. Het marketingdashboard zorgt ervoor dat merken en bureaus, groot en klein, meteen aan de slag kunnen met influencermarketing. Na verschillende campagnes in de Benelux breidt Join nu verder uit in Europa.

www.join.marketing/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie