[Startups] Legal Sprint, Uber voor juristen
26-01-2017 10:34:26 | Door: | hits: 3649 | Tags:

Volgens zakenblad Forbes groeit de on-demandeconomie in 2017 astronomisch en wordt de invloed daarvan in elke industrie merkbaar. Net als bij bijvoorbeeld Uber en Netflix vragen klanten om flexibiliteit, snelheid en liefst ook persoonlijk contact. In dat opzicht heeft de Nederlandse Juridische startup Legal Sprint de wind mee. Legal Sprint brengt bedrijven on-demand en persoonlijk in contact met een ervaren jurist die zij selecteren uit de meer dan 100 juristen die bij Legal Sprint zijn aangesloten.

Geen ouderwetse zoektocht meer

Er zijn tegenwoordig volop sites waarop je zelf de standaard juridische zaken kunt regelen voor je bedrijf, zoals Legalloyd of Doehetzelfnotaris, maar soms is het nodig om rechtstreeks met een ervaren jurist te overleggen over juridische vragen.

Mr. Olaf Kruisinga, mede-oprichter Legal Sprint: "Tot nu toe gaat het zoeken naar een jurist vaak nog erg ouderwets. Wanneer een bedrijf een externe jurist zoekt, gaat dat nu volgens de drie C’s: Contacten, Connecties en Clicks. Eerst wordt gezocht in het eigen netwerk, dan op LinkedIn en dan op Google. Vervolgens wordt er een rondje gebeld en er wordt uiteindelijk een afspraak gemaakt, waarvoor je vaak ook nog eens naar het kantoor van de jurist toe moet. Een traag proces dat onnodig veel (reis)tijd kost en waarbij het lastig is om kwaliteit of tarieven te beoordelen. Met Legal Sprint stroomlijnen wij dit hele proces. Wij vinden razendsnel een ervaren jurist die voor een vast uurtarief werkt."

100+ Juristen, één uurtarief

Intussen zijn er meer dan 100 juristen aangesloten bij Legal Sprint. Deze juristen hebben ruime ervaring met het adviseren van bedrijven, zowel startups, MKB-bedrijven als ook multinationals. Alle Legal Sprint juristen werken voor hetzelfde uurtarief van 145,- euro (ex btw) en waar mogelijk wordt er vooraf een vaste prijs afgesproken.

Legal Sprint richt zich in eerste instantie op bedrijven in Nederland, maar heeft de ambitie om internationaal uit te breiden.

www.legalsprint.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie