[Startups] Slingshot investeert 2 miljoen in Recruitz.io
28-03-2017 14:30:05 | Door: Katja Brokke | hits: 1457 | Tags:

De Amsterdamse startup Recruitz.io heeft een eerste investering van twee miljoen euro opgehaald om de door hun ontwikkelde technologie op basis van artificial intelligence (AI) verder te ontwikkelen en de (inter)nationale groei te versnellen.

De startup biedt organisaties de mogelijkheid om met intelligente wervingscampagnes talent te bereiken dat tot nu toe onbereikbaar leek. Waar vacatures nu nog vooral via vacaturesites of LinkedIn gepromoot worden, vindt en bereikt de technologie van Recruitz.io (passief) talent op de plekken waar ze juist dagelijks komen, bijvoorbeeld Google of Facebook. Door de inzet van AI bepaalt de technologie als het ware zelf waar, wanneer en hoe hij door middel van advertenties talent weet te bereiken en brengt de perfecte match op deze manier steeds dichterbij. Ook analyseert en optimaliseert de door Recruitz.io ontwikkelde technologie de wervingscampagne continu, wat leidt tot meer kwalitatieve resultaten tegen aanzienlijk lagere kosten.

De technologie biedt potentie voor de recruitmentsector, waar juist passief werkzoekend talent meer gevraagd is dan ooit in een arbeidsmarkt die meer en meer onder druk staat. Tot nu toe worden er vaak hoge budgetten ingezet om met statische recruitment campagnes werkzoekenden te vinden en bereiken, het zogenaamde Post & Pray. Recruitz.io laat zien dat het anders kan en helpt organisaties te sourcen en talent te bereiken.  

Lars Wetemans, CEO van Recruitz.io: “Wij zijn trots dat we een van de weinige Nederlandse bedrijven zijn die zo’n investering realiseren. Nu kunnen wij nog meer organisaties helpen met het aantrekken van onbereikbaar talent – nationaal en internationaal. Onze focus voor het komend jaar is door gebruik van AI learning en automatisering steeds beter in te spelen op de uitdagingen van de recruitmentindustrie, en een goede basis te leggen voor de nieuwe manier van recruiten.”

De investering is gedaan door Slingshot, een investeringsfonds van succesvolle ondernemers dat eerder investeerde in snelgroeiende ondernemingen als Boldking, Tiqets.com en PetPost.com. Slingshot neemt voor een bedrag van twee miljoen euro een minderheidsbelang in Recruitz.io:

www.ecruitz.io

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie