[Startups] TradeCast.tv haalt 2 miljoen euro op
25-04-2017 16:45:23 | Door: | hits: 3235 | Tags:

Cloud televisie-startup TradeCast.tv heeft in een nieuwe investeringsronde ruim 2 miljoen euro opgehaald. Het Zwolse bedrijf gaat het geld gebruiken om de doorontwikkeling van zijn technologie en de wereldwijde introductie daarvan kracht bij te zetten. De startup opent voor het einde van dit jaar een nevenvestiging in de Verenigde Staten. In de afgelopen 18 maanden ontvingen de pioniers van TradeCast.tv ruim 3,2 miljoen euro aan seed-investeringen.

TradeCast.tv biedt de totaaloplossing voor het starten van eigen interactieve televisiezenders op internet. Internationaal is er veel interesse voor TradeCast’s combinatie van cloud-lineaire tv, het aanbieden van on demand content en live uitzendmogelijkheden vanuit een eigen, gepersonaliseerde omgeving. 

Eigenaarschap van data

De huidige ontwikkelingen in kijkgedrag zetten traditionele tv onder grote druk. Het verspreiden van videocontent via sociale kanalen heeft weliswaar marketingwaarde, maar is niet genoeg voor het creëren van een duurzaam verdienmodel. Echte waarde zit niet in het aantal views, maar in het houden van controle over de content, de kijkersinformatie en de ontwikkeling van big data op je eigen videoplatform. TradeCast.tv biedt een laagdrempelige oplossing die voor veel uitgevers, producenten, ondernemers, landelijke en internationale (broadcast)partijen de basis is om met een gezond verdienmodel de nieuwe wereld van digitale video te betreden.

www.tradecast.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie