TMG en Museumvereniging promoten Nationale Museumweek met VROUW-bijlage
06-04-2018 12:54:00 | Door: | hits: 5288 | Tags:

De week van 9 tot en met 15 april is Nationale Museumweek. Om dit onder de aandacht te brengen van het brede publiek, is de Museumvereniging een samenwerking aangegaan met TMG. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een speciale VROUW Museumweekbijlage, tot stand gekomen door de redactie van VROUW en TMG Natives.

Abonnees van De Telegraaf ontvangen maandag 9 april deze uitgave die volledig in het teken staat van de Nationale Museumweek: een week waarin ruim 400 musea hun pronkstukken in de schijnwerpers zetten. 

In de bijlage van VROUW wordt de rol van de vrouw in onze landelijke musea centraal gesteld. In een reportage over vrouwen van adel wordt een indruk van het leven van door kunstenaars geportretteerde adellijke, en ietwat rebelse, vrouwen gemaakt. 
Judith Osborn vertelt hoe zij tijdens de vorige Nationale Museumweek stageliep in het Gevangenismuseum en hoe haar blik op vrijheid hierdoor is veranderd. Mata Hari geeft zich bloot in de rubriek Blootgeven.
Tevens zijn er twee museumjaarkaarten te winnen door op zoek te gaan naar gouden details in museu en deze via socials te delen onder de vermelding van #OnsEchteGoud en #Vrouwmagazine.

De Museumvereniging is de brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging heeft als doel zoveel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige museumcollecties door hen te prikkelen, te verrassen en te inspireren met onze kunst en ons erfgoed. Met deze speciale uitgave van VROUW wordt de Nationale Museumweek onder de aandacht van de Nederlandse vrouw gebracht.

www.nationalemuseumweek.nl
www.museumvereniging.nl
www.tmg.nl
www.vrouw.nl
www.telegraaf.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie