TMG wijst bod Talpa af, Talpa vergroot belang in TMG tot 23,3 procent
06-03-2017 21:02:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3757 | Tags:

Het nieuws rondom TMG blijft zich de afgelopen dagen de hele dag door ontwikkelen. Op zondag - inclusief de updates van maandag - publiceerden wij al een artikel met de kop Mediahuis neemt TMG over, overnameprijs naar 6 euro per aandeel, Raad van Bestuur TMG geschorst door commissarissen, Keesing wordt verkocht, Talpa verhoogt bod naar 6,50 euro maar dezelfde dag nog komt er van zowel TMG als Talpa alweer een nieuw persbericht binnen.

TMG wijst het bod Talpa af, Talpa vergroot het belang in TMG tot 23,3 procent.

TMG

TMG: "TMG heeft kennis genomen van het persbericht van Talpa van zondagavond met daarin een verhoging van het voorgenomen bod naar 6,50 euro per aandeel en het persbericht van Mediahuis en VP Exploitatie - het consortium - van maandagochtend waarin wordt bevestigd dat het door het consortium gehouden belang strategisch is en niet aan Talpa zal worden verkocht.

Zoals in het gezamenlijke persbericht van TMG en het consortium van zondag is uiteengezet, heeft het voorgenomen bod van Talpa geen kans van slagen vanwege het 59 procent-belang van het consortium, dat steeds uitdrukkelijk heeft aangegeven dat het hogere biedingen van Talpa niet wil overwegen. Het consortium heeft dit vanochtend weer bevestigd.

Het gisteravond door Talpa verhoogde bod verandert niets aan deze situatie. Het staat Talpa ook nu, nadat TMG en het consortium het Merger Protocol hebben ondertekend, vrij overeenstemming te bereiken met (leden van) het consortium.

De Raad van Commissarissen, thans eveneens tijdelijk belast met het bestuur van TMG, bevestigt de aanbeveling en steun voor het bod van het consortium vanwege de overtuigende strategie van het consortium in combinatie met TMG, de dealzekerheid, de faire prijs en de overige gisteren toegelichte redenen."


Talpa

Talpa: "Op maandag 6 maart 2017 heeft Talpa op de beurs 874.692 certificaten van aandelen in TMG gekocht tegen een volume gewogen gemiddelde prijs van 6,497 euro. De hoogste prijs betaald per certificaat in een transactie op 6 maart 2017 was 6,50 euro.

Als gevolg van deze transacties heeft Talpa nu samen met haar groepsmaatschappijen de zeggenschap over 10.806.360 certificaten in TMG, vertegenwoordigend 23,31 procent van het totaal aantal uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van TMG."

 

Lees ook:

Mediahuis neemt TMG over, overnameprijs naar 6 euro per aandeel, Raad van Bestuur TMG geschorst door commissarissen, Keesing wordt verkocht, Talpa verhoogt bod naar 6,50 euro

Harry de Wit spreekt voorkeur uit voor Talpa - Centrale Ondernemingsraad TMG wil gelijkwaardig speelveld voor bieders

Mediahuis en VP Exploitatie: Bod van Talpa niet realistisch

John de Mol verhoogt bod op TMG naar 6,35 euro per aandeel

Mediahuis meldt definitieve overname belang Delta Lloyd in TMG

Mediahuis en VP Exploitatie verhogen bod op TMG van 5,25 naar 5,90 euro - zelfde bod als John de Mol

Mediahuis verwerft recht op overnemen TMG-aandelen van Delta Lloyd

TMG laat John de Mol in de boeken kijken

John de Mol doet bod op TMG

[Analyse] Wat wil John de Mol met TMG

Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen voorgenomen gezamenlijk bod op TMG

Mediahuis en VP Exploitatie doen overnamebod op Telegraaf Media Groep

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNieuws Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie